Informační technologie

Informační technologie
Sdílej
 

Deset let streamu
http://www.realnetworks.com/
http://web.archive.org/web/19961220183228/www.realaudio.com/prognet/pr/prodannounce.html

Ještě před deseti lety vypadal svět podstatně jinak. Aspoň co se internetu týče. Například neexistoval žádný stream, skrze který lze poslouchat hudbu přímo z internetu (ostatně ani s tím internetem samým to před deseti lety nebylo nic moc). Firma Real Networks v těchto dnech slaví desáté výročí uvedení technologie stream, bez níž byste si dnes uměli představit svůj pobyt u počítače jen těžko. Na výše uvedené stránce najdete tiskovou zprávu, kterou firma (tehdy ještě Progressive Networks) vydala při uvedení streamu na trh v roce 1995.



Metro kontra PDF

http://www.microsoft.com/
http://www.adobe.com/

Pro novou verzi operačního systému Windows přichystala firma Microsoft nový typ dokumentů, který se nazývá Metro. Půjde o konkurenta proslulého typu souborů PDF od firmy Adobe. Bude ale Metro dobré ještě k něčemu jinému než ke konkurenčnímu boji?




Firefox nabírá fanoušky
http://www.mozilla.org/products/firefox/

Internetový prohlížeč Firefox, který na bázi otevřeného kódu konkuruje microsofťáckému Exploreru, si stáhlo už padesát milionů lidí. Tahle zpráva od jeho tvůrců jen dokládá skutečnost, že lidé si nakonec vyberou to, co jim vyhovuje. Pokud jste ještě Firefox nezkusili, je nejvyšší čas s tím začít.