Konzole

Konzole
Sdílej
 

Levný luxus - Formula Vibration Feedback Wheel

KONZOLE

Volant k PC s vibrační odezvou za 1350 Kč je opravdu velice levný, až si člověk řekne, že v tom musí být nějaký fígl. Proto jsem si nejlevnější volant ze stáje Logitech vypůjčil a podrobil ho testům.

VYBAVENÍ

Formula Vibration Feedback Wheel se k počítači připojuje přes rozhraní USB. Tvarem a velikostí připomíná malý závodní volant se třemi paprsky, jen pedály jsou proti realitě poněkud menší. Volant má dvanáct funkčních programovatelných tlačítek a směrovou hvězdici, přičemž všechny hlavní prvky jsou snadno dostupné a pohodlně se ovládají. Rychlosti se řadí pomocí tlačítek umístěných vespod na horních paprscích volantu.

Foto
Pravý palec ovládá kromě hlavních funkčních tlačítek také tlačítko spouštějící vibrace. Ty jsou proti jiným vibračním volantům velmi jemné, což však podle mého názoru není nevýhoda. Naopak! Jemné vibrace lépe odpovídají realitě.

POHODLNÉ DRŽENÍ

Nízká cena se na první pohled odráží v povrchové úpravě. Tu tento volant nemá prakticky žádnou. Žádné pogumování a už vůbec ne kůže, jen mírně zvrásněný plast. Na funkčnosti to volantu však ani v nejmenším neubírá.
Zajímavě je řešený způsob úchytu volantu. Buď jej můžete uchytit ke stolu pomocí gumových přísavek, nebo z jeho podstavce vytáhnete jakási křidélka, čímž se vytvoří rozšířená plocha. Podstavec si jednoduše postavíte na stehna a můžete jet. Vypadá to neohrabaně, ale ve skutečnosti je to velice pohodlné.
Myslím si, že volant Formula Vibration Feedback Wheel se funkcemi může klidně rovnat dražším modelům, a jeho koupě se tudíž vyplatí.