Tuning PC

Tuning PC
Sdílej
 

Vybíráme si novou myš


Už nemáte na co svést své herní neúspěchy? A není to náhodou tím, že máte pořád ještě starou kuličkovou myšku? Doba jde totiž dál a dnešní široká škála optických variant uspokojí každého uživatele.

VÝHODY A NEVÝHODY

Proč právě optiku? To je jednoduché - optika je velmi přesná (má výborné snímací rozlišení) a je absolutně nenáročná, co se týče údržby. Bohužel má i drobnou nevýhodu, je totiž citlivější na vlastnosti povrchu, po kterém jezdí, tudíž je zapotřebí na určitých površích použít podložku. Tento problém do jisté míry vyřeší nasazení laserového snímacího zařízení, ale například lesklé povrchy či čiré sklo zůstávají i nadále tabu.

JAK VYBÍRAT

Při výběru se jednoznačně řiďte zamýšleným použitím. Bude asi zbytečné pořizovat si "progamingovou" myšku pouze na surfování po internetu. Jestliže se však chcete věnovat spíše akčním hrám, kde je zapotřebí přesnost pohybu, měli byste se poohlédnout právě po modelech označených

Foto
jako herní (nebo také ProGaming či Gaming-Grade). Ty sice začínají s cenou na 1200 Kč, ale výrobce garantuje, že budou splňovat vaše požadavky. A jako ostatně u všeho i zde platí, že za dobré věci si musíte připlatit.

BEZ DRÁTU

Další faktor je spíše záležitostí pohodlí. Samozřejmě tím myslím bezdrátové myši. Zde je zapotřebí obezřetnosti, protože na jedné straně jde o prostorově šetrné řešení, na druhé straně by mohla herním nadšencům překážet delší odezva na rychlejší pohyby. Jistě existují i varianty, u kterých je odezva nerozeznatelná od drátových verzí, ty jsou však výrazně dražší.