Theme Park World

Sdílej
 
Dostavěl jsem horskou dráhu. Ještě pár úprav - tak a je to. Nasedám do vozíčku a ten se pomalu rozjíždí. Rozhlížím se po svém parku - vše je tam, kde má být. Najednou se strašlivou rychlostí řítím dolů - hůů, uff, udělal jsem tu dráhu opravdu prudkou.

Chcete si postavit vlastní zábavní park a pak se projet na všech atrakcích? S Theme Parkem máte jedinečnou příležitost, tahle hra je totiž perfektním simulátorem správy a budování zábavních parků. Námět to není úplně originální, protože na stejné téma vznikl před nedávnem skvělý RollerCoaster Tycoon, ale ten byl určen spíše pro milovníky vypiplaných horských drah, kteří jsou nadšeni z obrovského množství tabulek a nastavení. Theme Park je této hře tematicky i provedením podobný. Je ovšem jednodušší a snadno pochopitelný i pro méně zkušené stavitele.

Super jízda

Toy4Theme Park WorldVaším úkolem je vybudovat co nejdokonalejší zábavní park - k dispozici máte plně akcelerovanou 3D grafiku, ve které jde pohled na park nejen přibližovat, vzdalovat a otáčet, ale můžete se na svých atrakcích i projet a pořádně si jízdu vychutnat. V parku musíte stavět vše, co baví jeho návštěvníky - za dobré vedení podniku získáváte zlaté lístky a zlaté klíče, které vám zpřístupní další typy parků. Každý zábavní park je totiž nějak tematicky laděn. První je světem dinosaurů, druhý patří strašidlům, třetí je barevný a plný cukrovinek a poslední je celý kosmický. Tematika vašeho parku pak určuje vzhled nejen atrakcí, ale i všech ostatních doplňků.

Promyšlené stavění

Theme Park WorldTheme Park WorldV Theme Parku se vyskytuje mnoho různých točivých i netočivých atrakcí, které jsou už hotové, stačí je jen koupit, umístit a připojit cestičky. Nejlepší jsou ale různé dráhy, které musíte nejen koupit, ale i postavit. Jejich výstavba je vyřešena velice jednoduše - dráhu nejprve myší natáhnete u země, přičemž vždy vidíte, kam je možné umístit pilíře. Po dokončení základu stačí jednotlivé sloupy vytahovat do výšky a na dráhu se vám v úsecích, které jsou příliš do kopce, samy doplní potřebné vleky na vozíčky. Když vám při stavbě další atrakce překážejí již postavené sloupy, tak je jen posunete a dráha se sama upraví - prostě pohoda.

Starejte se o svůj park

Theme Park WorldK dokonalé funkci parku ale nestačí jen postavit atrakce. Musíte zajistit bezpečnost, čistotu i zabavení návštěvníků v době, kdy se na ničem nevozí - proto si najímáte opraváře, baviče, hlídače, uklízeče, ale také vědce, kteří vám vynalézají nové a lepší vybavení. Stavíte stánky s občerstvením, záchody, rozmisťujete odpadkové koše, bezpečnostní kamery atd. atd. - ve svém parku totiž musíte mít všechno perfektní. Theme Park World je jednoduše hrou pro každého, správa parku není složitá, stavění atrakcí je snadné a se vším vám radí místy trochu otravný mravenec vševěd. Zábavy si s touto hrou užijete spoustu - jen dejte pozor, ať se vám při jízdě na horské dráze neudělá špatně.