Ptáte se - odpovídáme

Ptáte se - odpovídáme
Sdílej
 
Který druh gekona není noční? Děkuji. Kristýna M.

Za denní gekony lze považovat prakticky jen felzumy. Nejčastěji a nejsnáze dostupný je u nás největší druh, felzuma madagaskarská (viz obr.). Přestože jde o poměrně snadno chovatelný druh, který se už po mnoho generací rozmnožuje i v zajetí, jeho cena není zanedbatelná. Mezi gekony však existují druhy, které si po ochočení zvyknou na režim svého chovatele a začnou být aktivní i přes den. Mezi ně patří například často chovaní gekončíci rodu Eublepharus. Ceny těchto gekonů se na rozdíl od felzum pohybují v řádu několika stokorun.



K čemu se v elektronice používá chlorid železitý?
Jiří Nový, Jihlava


Tato chemická látka se používá pro výrobu desek plošných spojů. Přesněji řečeno pro leptání obrazců na kuprextitové desky.

***

Do odpovědny můžete zasílat otázky ze všech oborů - od přírodovědných, chovatelských či pěstitelských přes různé dotazy týkající se techniky či počítačů až po sport a společenské problémy. Naše poštovní adresa je: Redakce ABC, U Průhonu 13, Praha 7, PSČ 170 00, obálku nezapomeňte vždy zřetelně nadepsat ODPOVĚDNA; adresa naší elektronické pošty je: odpovedna@iabc.cz.