Informační technologie

Informační technologie
Sdílej
 

Trojrozměrná zeměkoule
Google na vavřínech nikdy neusíná. Do testovacího provozu uvedl pozoruhodný software Google Earth. Od minulé verze se nejen vylepšil vyhledávací systém, ale přibylo také trojrozměrné zobrazení budov ve vybraných městech. S takovouhle mapou se v budoucnosti určitě neztratíte. Rozhodně přitom nebude jediná – Microsoft googlovskému projektu konkuruje programem Virtual Earth.




Superpočítač
Ve skotských laboratořích byl vytvořen superpočítač, který se dokáže sám rekonfigurovat tak, aby se vyhnul softwarovým problémům. Časopis New Scientist uvádí, že tento konkrétní počítač bude stokrát energeticky efektivnější než jiné superpočítače a současně zabere mnohem méně prostoru (zatímco jiný superpočítač zaplní celou místnost, ten skotský je velký pouze asi jako čtyři menší počítače pohromadě).

Mozilla ještě lépe


http://www.mozilla.org/projects/firefox/ Mozilla obohatila své
Foto
stránky o testovací verzi nové podoby stejnojmenného prohlížeče. Autoři ji doporučují ke stažení vysloveně jen testerům a vývojářům - jde prý o hodně experimentální projekt. Mezi novinkami nové verze budí pozornost hlavně zrychlená navigace v historii odkazů.