Milé čtenářky, milí čtenáři,

Sdílej
 

až si budete balit věci na některou ze svých prázdninových cest, nezapomeňte si s sebou vzít ábíčko a taky frisbíčko. V naší rodině frisbee frčí. Důvodů, proč ho máme rádi, je několik. Především se dá levně pořídit; tuhle investici zvládne každý, třeba i z kapesného, aniž finančně vykrvácí. Navíc skvěle vypadá: je jako létající talíř mimozemšťanů a tady na Zemi ho můžete použít i při pikniku na louce. Ale frisbíčko je určeno hlavně ke sportování, vymysleli ho, aby se s ním lidi bavili.
Můj muž ho rád používá i v obýváku. Ruší mě při psaní a zkouší moji odhodlanost dopsat tenhle úvodník. Musím odolat! Ale na zahradě nebo u moře - to je jiná! Nikdy nezapomenu na plážového toulavého psa, který s námi běhal za frisbíčkem a snažil se u něj být vždycky první. To se mu povedlo, smál se (jak to psi umějí), chvíli se s námi o talíř přetahoval a pak ho zase vrátil. Vrhal se za ním i na rozbouřenou hladinu. Vyskočil nad vlnu a talíř se šťastným úsměvem chytil. Jak je vidět, s frisbíčkem si rozumějí všichni.
Ale pak si tenhle plážový pes usmyslel, že všechno bude jinak. Zakousl se do talíře, nadšeně ho žvýkal a zase se smál. Vrátil nám ho, to ano, jenže všude byly jeho otisky zubů a náš talíř už letěl přímo do koše. Je to zkrátka hračka pro lidi. Ještě že se dá tak levně koupit - nikdy nevíte, co s ní psi provedou. Hned druhý den jsme měli nové frisbíčko a já už se těším, co všechno s ním vyzkoušíme. Tentokrát se budeme držet nápadů z ábíčka...