PC hra - Pariah

PC hra - Pariah
Sdílej
 

HIP/Interactive
Studio Digital Extremes proslulo Unreal Tournamentem, který se už mezi trojrozměrnými střílečkami stal uznávanou klasikou. Stejní tvůrci se nyní pustili do hry pro jednoho hráče (na rozdíl od multiplayerového Tournamentu). Udělali dobře?

Další nevoják se zbraní

Pariah se představuje prvky, které se dají označit legračním slůvkem „trendy“. V hlavní roli je medik, tedy podobně pacifistický hrdina, jakého mají dva díly Half-Lifu, a nehraje se o nic menšího než o neznámý virus v daleké budoucnosti. Virus má přitom podobu sličné brunetky, takže tu kromě všeobecného ohrožení máme i nějaký ten objekt zájmu. Příběh hry je nedůležitý, zásadní je hnát hrdinu od jednoho boje k druhému a udělat z něj chodící jatka.
Trochu mělká zábava

Tohle všechno se odehrává v luxusní grafice (ostatně, co jiného čekat od unreal enginu) a za neustávajícího přívalu nepřátel (kteří jsou však cokoliv, jen ne moc inteligentní – někteří z nich mají kupříkladu zvláštní zálibu ve vyhazování do vzduchu sebe sama). A tak probíháte víceméně stísněnými interiéry nebo projíždíte s pancéřákem po mnohem zajímavějších exteriérech a kosíte, co se hýbe. Na pohled vypadá Pariah moc pěkně, ale její herní doba je velmi krátká (trochu ji prodlužuje povedený multiplayer) a s přihlédnutím k omezené mapě a natvrdlým protivníkům nejde o žádnou revoluci.
***