Milé čtenářky, milí čtenáři,

Sdílej
 

Darek Šmíd se nás na straně osm snaží přesvědčit, že Batman je „běžný, průměrný člověk“. Jak jinak. S Batmanovou průměrně mohutnou postavou neměl grafik vůbec žádnou práci, když se snažil, aby se do omezeného prostoru naší titulní strany vešlo kromě průměrného svalstva ukrytého v průměrném oděvu i něco dalšího. A batmobil si každý snadno splete s průměrnou škodovkou, kterou průměrná česká rodinka vyráží každý víkend na svou průměrnou chalupu.
Batman však není jediný superhrdina, který si hrdinskými činy zajistil místo v našich srdcích - a na stránkách tohoto ábíčka. Se svým letním speciálem uprostřed časopisu přistál Mourrison. Jako každý jedinec druhu kočka domácí (Felis silvestris catus) má devět životů, takže se může (na rozdíl od obyčejného, průměrného Batmana) směle měřit s jinými nezničitelnými superhrdiny, ale jinak je sympaticky normální. Jeho každodenní starosti známe všichni z vlastní zkušenosti.
Pravda, ještě jednu Mourrisonovu vlastnost můžeme považovat za atribut superhrdiny: umí létat. Možná patří do poddruhu kočka domácí létající (Felis silvestris catus volaticus). I když takové umění to zase není. Všichni jsme už někdy lítali v průšvihu, lásce nebo boeingu. Občas nás něco dopálí tak, že z toho vyletíme z kůže, jindy do něčeho vletíme po hlavě a pak nevíme, jak z toho ven. A co si takhle trochu zalétat na draku jako ti nadšenci ze strany 44? Tahle zábava teď totiž docela letí!