PS2: Goblin Commander: Unleash the Horde

PS2: Goblin Commander: Unleash the Horde
Sdílej
 

Strategická hra pro Playstation 2? A to ještě fantasy? S gobliny v hlavních rolích? To zní opravdu nadějně. Strategií pro konzoli od Sony moc není, zvlášť ne takových, v nichž hrajete za roztomilé, ale stále poněkud zlovolné skřety.

Spor mezi gobliny

Bylo nebylo, žil byl jeden mocný čaroděj, který stvořil pětici gobliních hord. Ty mu měly sestrojit stroj nebývalé síly. Po jeho smrti však mezi hordami zavládl rozkol a vy, ano, právě vy, se chopíte role vůdce jedné z nich (toho, který to myslí se všemi jistě nejlépe). Proti vám stojí vaši bývalí spojenci, z nichž každý (respektive každá horda) má jiné síly a jiné slabosti a jiný způsob boje. Jedno máte ale společné – všichni jste goblini, stavíte budovy, těžíte zlato a cepujete vojáky.

Kvalitní a strategické

Na pohled vypadá Goblin Commander trochu jako strategie ze světa Warcraftu. I herní taktika je poměrně klasická, jde zde o získávání zlata a duší a budování co nejmocnějších jednotek, se kterými vyzrajete na své protivníky (z nichž každá horda na vás pokřikuje s jiným přízvukem). Velký důraz je kladen na samotnou těžbu, takže se nemusíte bát jen bezhlavého bojování, jaké zažijete třeba u počítačového Warhammera. Máte-li rádi strategie a fantasy, nelze než zvednout palec nahoru.
***1/2