Mobil v kapse

Mobil v kapse
Sdílej
 

Telefon: Siemens CF 75
Cena zhruba 4900 Kč

Se svým prvním véčkem CF 62 sklidil Siemens přes atraktivní cenu menší úspěch, než se čekalo. Nový CF 75 přichází s jemnějšími liniemi, bohatší výbavou a menší cenou. Za nadstandard lze v dané cenové skupině považovat mnohé: dva barevné displeje (oba pasivní, ale přesto se slušným kontrastem), VGA fotoaparát, funkci push-to-talk, seznam pro tisíc záznamů, hlasový záznamník, e-mailového klienta podporujícího POP3 a IMAP4, infračervený port a USB 2.0, či dokonce podporu datových přenosů GPRS/EDGE. Za samozřejmost lze označit podporu Javy (podporovány jsou ale i 3D hry), kalendář a schůzky, interní paměť 4MB (sdílenou), spíše podprůměrně vyhlíží kapacita baterie 600 mAh.
Samotný přístroj lze při rozměrech 94 x 47 x 22 mm a váze 92 g označit za běžné kompaktní véčko. Klávesnice je dostatečně velká pro pohodlné psaní, ale klávesy nejsou zřetelně odděleny, menu je typicky siemensovské – logicky uspořádané, ale po grafické stránce nepříliš pěkné.
Pokud se počítáte mezi příznivce značky a chcete nový model, představuje CF 75 výbornou příležitost, jak získat za velmi zajímavý peníz slušně vybavený a pohledný telefon. K naprosté spokojenosti nám scházel už jen Bluetooth – ten ale v této cenové kategorii přece jen prozatím nepatří ke standardu.