Trendy v telefonech

Sdílej
 

ZAJÍMAVOST

www.michanenapoje.cz Testováno na: Nokia 6260 Cena: zdarma Trochu netradičně jsme si tentokrát nevybrali hru, ale praktickou Java aplikaci, s níž můžete být hvězdou večírku či párty. Hopem za barem je totiž jednoduchý prográmek obsahující recepty na přípravu koktejlů a míchaných nápojů. Jeho instalace a spuštění jsou snadné - stačí libovolný telefon s podporou Javy, neboť program pracuje pouze v textovém režimu. Prográmek samotný patří do skupiny freeware, a je tedy zcela zdarma. Vyhledávat lze podle názvu či surovin. Že vám ještě nebylo osmnáct? Nevadí. V menu je řada nealkoholických nápojů.

-luc



Mobil v kapse


Sony Ericsson K300i


www. sonyericsson.cz Cena 3399 Kč Na větší vzdálenost si jej snadno můžete splést s legendární T610, ale K300i přece jen patří o kategorii níž. Není tedy divu, že ve skutečnosti je přístroj o něco větší než slavné T610/630 a obsahuje o něco chudší výbavu. Chybí tak Bluetooth či Infraport, na druhou stranu je ale přístroj vybaven VGA fotoaparátem a podporou GPRS třídy 8, e-mailovým klientem, WAP, MMS a MP3 (na rozumnější využití má ale zoufale málo paměti - 12 MB).
Kapacita telefonního seznamu je 510 položek, paměť na SMS pak pojme 100 zpráv, což je na low-end telefon docela slušné, bohužel ale nemůžete zároveň používat interní paměť ani kontakty ze SIM (ty je třeba překopírovat).
Displej je sice pouze pasivní čtvercový 128 x 128 bodů, jeho kvalita je ale poměrně dobrá. Tribandový telefon má váhu 85 g a výdrž baterie zhruba 3-5 dní. Samozřejmostí je podpora technologie Java, byť na malém displeji nejsou hry zrovna dech beroucí zážitek.

JAVA

Rayman Bowling

Gameloft/Smobil, www.smobil.cz Cena: 79 Kč a DPHobil Testováno na: Nokia N-Gage QD Raymana doufám nemusíme představovat. Postavička, jíž tak trochu chybí postavička, sestává z poletujících bot, rukavic, trička a hlavy s patkou rozměrů XXL. V případě Rayman Bowling je ale populární herní postavička spíše marketingovým doplňkem, neboť hlavní náplní hry je pochopitelně vrhání kuželkářské koule. Hod probíhá ve třech fázích - nejprve vybíráte, zda bude směřovat směrem vpřed, vlevo či vpravo, poté upřesníte dráhu koule a nakonec volíte sílu hodu. Hrát můžete celkem na 11 kol, přičemž postupně se objevují různé komplikace a ztěžující doplňky. Graficky je hra provedena velmi pěkně, ale zvukově příliš neoslní. Rayman Bowling je zkrátka netradiční hříčka, kterou oceníte, zejména pokud vás už omrzely všemožné střílečky a hopsačky.