Mobil v kapse

Sdílej
 

Telefon: Nokia 6060: Překvapení v levných telefonech
www.nokia.cz
Cena: pod 5000 Kč
Nokia 6060 potvrzuje aktuální trend, který klade důraz na design a snadné ovládání. Představuje totiž další kombinaci komfortního ovládání, standardní výbavy a nepříliš vysoké ceny. Již při letmém ohledání budete postrádat vnější displej. Ten je částečně nahrazen červeným světlem, které upozorňuje na příchozí zprávy a hovory. Co naopak potěší, je velikost a váha telefonu (85 x 44 x 24 mm, 93 g).
Displej s rozlišením 128 x 160 bodů dokáže zobrazit 65 000 barev. Při psaní SMS jistě oceníte, že klávesy při stisknutí nekladou takřka žádný odpor a ve spojení s již tradičně výborným uživatelským rozhraním výrazně zrychlují práci s telefonem. Nokia 6060 umí též prohlížet HTML stránky, vybírat e-mail (podporuje i pop3, smtp), má zabudovaný hlasový zápisník a podporuje datový přenos GPRS třídy 6 a Javu MIDP 2.0. Ve této cenové rovině jde o výborný telefon.

ZAJÍMAVOST


Mobil pozná pána

Technologie nazvaná "Face Sensing Engine" (FSE) v budoucnu umožní telefonu rozeznat svého majitele. Pomocí integrované kamery dokáže rozpoznat charakteristické rysy obličeje a znemožnit zloději váš telefon používat. Šikovné! Kdy ale už vymyslí technologii, která by zabránila krádeži samé?

MŮJ NÁZOR


Tomáš, 13 let

Foťák v mobilu je fajn věc. Já ho mám a docela ho využiju. Například když jsem s klukama, tak občas něco blejsknu. Je to lepší než tahat digitál.