PS2 - The Nightmare Before Christmas: Oogie's Revenge

Sdílej
 

Capcom Nightmare Before Christmas je film výjimečný v každém směru. Jde o animovaný loutkový muzikál Tima Burtona a vypráví se v něm o tom, jak si obyvatelé města Halloween chtěli udělat Vánoce podle svého strašidelného gusta. Jeho hlavními hrdiny jsou kostliveček Jack a hadrová panenka Sally. Škoda, že u nás nebyl uveden, zvlášť když se v zahraničí už stal popkulturním fenoménem. Alespoň že k nám přichází hra na jeho motivy.

MĚSTO PLNÉ STRAŠIDEL


Jediný motiv, v němž hra na film navazuje, je návrat strašlivého strašidla Oogieho Boogieho, které chce ovládnout Halloween. A kostliveček Jack Skellington proti němu musí vyrazit ještě jednou do boje - s podporou psího ducha Zera i všech obyvatel strašidelného města, mezi nimiž nechybějí obřík se sekerou v hlavě ani vědec, kterému vypadává mozek z lebky.

ROZKOŠNÉ NA POHLED


Fanoušky filmu hra okouzlí prostředím, které je do hry věrně přeneseno, a úžasná hudba pohladí uši každého, i filmu neznalého hráče. Horší už je to s hratelností.
Mise (jako hledání oběšenců, kteří utekli z oprátky) nejsou jasně definované a souboje s fosforeskujícími potvůrkami se dost opakují.
A tak je hra díky kvalitnímu přepracování filmové předlohy pěkná na dívání, ale o něco obtížněji se hraje.

* 3/5