Informační technologie

Sdílej
 

Blog cestou do práce

http://drivetime.ravijain.org/ Co všechno lze vytvořit pomocí jednoduché kamery a internetu, dokládá vlog (tedy videoblog) jednoho úplně běžného řidiče jménem Ravi.
Ravi jezdí každý den do práce autem. Na tom by ještě nebylo nic zvláštního, kdyby neměl v autě kameru a nenatáčel všechno, co se v autě děje. A že se toho tam děje dost: jednou Ravi vezme stopaře, podruhé uspořádá se svou přítelkyní diskusi na vtipné téma, v nejbližších dnech plánuje také hru s názvem Co je v kufru?, a dokonce i vlastní televizní kuchařku. Čeká s ní ale na okamžik, až se na silnici vytvoří potřebně dlouhá kolona, aby měl čas na přípravu jídla na volantu. Raviho vlog je updatován jednou týdně a příspěvky jsou ve formátu .mov.

-dašpostoupil



HD-DVD, nebo Blu-ray?


Ve spojitosti s herními konzolemi nové generace se rozpoutal souboj nových médií, na nichž pro ně budou distribuovány hry. Otázkou bylo, zda po současných DVD, které se staly standardem, budou hry pro nové konzole využívat disky HD-DVD, nebo Blu-ray. Nyní tento souboj
do další fáze. Vývojáři neogenerační konzole Xbox oznámili, že hry pro ni rozhodně nebudou využívat formát HD-DVD, nicméně filmy pro Xbox by se na těchto discích objevit měly. Potíž je v tom, že hollywoodská studia už se ohledně filmů rozhodla pro Blu-ray.

-daš