Váš web

Váš web
Sdílej
 
Páternoster... Internetem do minulosti... Strip o hrách... Objednejte si počasí... Papírová železnice...

Páternoster
http://paternoster.archii.cz/

Znáte takové ty staré výtahy, které jezdí pořád dokola a vy máte strach, že vás v nejvyšším patře vyklopí kamsi do neznáma? Říká se jim páternostery a na výše uvedené adrese se o nich dozvíte spoustu zajímavých věcí. Autor stránky provádí výzkum pražských páternosterů a doprovází jej informacemi z technického i historického pohledu na tyto výtahy.
Tomáš Hlavsa



Internetem do minulosti


http://www.archive.org/web/web.php

Zajímá vás, jak vypadal váš oblíbený web před pěti lety? Nahlédnout do minulosti vám umožní internetový archiv, který skladuje staré verze mnoha a mnoha webů. Člověk by až nevěřil, kolikrát se změní podoba stránky za pár měsíců.
Tonda Čtvrtý


Strip o hrách


http://duoludo.blogspot.com/

Stripy, tedy tříobrázkové komiksy, jsou na internetu oblíbenou formou zábavy i komentování. Před časem se jeden takový strip začal objevovat i v češtině. Jeho hrdiny jsou opice a zajíc, kteří komentují události na scéně počítačových her. Informací mají na rozdávání a čas od času jsou i docela zábavní.
Pavlík


Objednejte si počasí


http://objednavkypocasi.vimejak.cz/

Nejste spokojeni se sněhem? Dopřáli byste si raději sluníčko? Není nic jednoduššího, než si objednat počasí podle svého gusta. Internetová stránka s objednávkami počasí vám nabízí jak letní parno, tak podzimní větříky, ale nechybějí ani sněhové závěje a „blesk za bleskem“ (obzvláště vhodné pro fotografy).
Hromnice Bleskosvodová


Papírová železnice


http://www.tady.cz/papirovemodely

Tato internetová stránka nabízí řešení pro každého, komu se nedostává modelů do jeho soukromé železnice. Ze stránek je možno stáhnout si (a posléze také vystřihnout a slepit) množství různých budov, mezi kterými se bude vašemu vláčku jezdit opravdu velmi pěkně.
Dominik Hladík


SPOLUPRACUJTE S ÁBÍČKEM!


Zapomněli jsme na vaši oblíbenou webovou stránku? Napište nám o ní! Nejzajímavější webové tipy zveřejníme na této stránce. Pište na e-mail smid@ringier.cz a do políčka Předmět uveďte „Váš web“.

Autor

Vybírá a přebírá Darek Šmíd