Virtuální světy tady a teď

Virtuální světy tady a teď
Sdílej
 

Nejnovější on-line hry berou internet útokem

V prvním letošním ábíčku jsme představili on-line hry, které se chystají v blízké budoucnosti. Dnes se podíváme na hry, které už procházejí posledními testy a také na nejžhavější novinky, které můžete hrát právě teď.

Flyff

Aeonsoft
http://english.flyff.com/
1. 3. 2006
Japonský styl kresby je populární i ve světě on-line her. Stejně jako v proslulé hře Ragnarok On-line se i ve zbrusu nové on-linovce Fluff pohybují postavičky s velkýma očima, ještě většími hlavami a titěrnými tělíčky. Nejvíc pozornosti budí u hry její létající mód. Samozřejmě zdaleka nejde o první on-linovku, v níž můžete létat, ale tentokrát je na létání kladen mnohem větší důraz než u jiných her a není to už pouze způsob dopravy z místa na místo. Hra sama se odehrává na kontinentu Roika, který kdysi vytvořili staří bohové a žili na něm společně s jeho obyvateli. Když se však bohové odstěhovali na nový kontinent, mezi obyvateli toho starého rázem vypukl spor o nového vládce... To nezní nijak převratně, tak proč byste si hru měli vlastně zahrát? Důvod je prostý – bude ke stažení úplně zdarma.
Očekávání: ***

RF Online


CCR, Inc.
http://www.rf-onlinegame.com/ 20. 2. 2006 Spojení žánrů fantasy a sci-fije ve světě hráčů RPG velmi vděčné. Slavilo úspěch ve stolních hrách (Shadowrun) a ujalo se i v on-linovkách (Anarchy Online: Shadowlands), stále je ho
Foto
však překvapivě málo. Dalším příspěvkem do tohoto nepříliš početného žánru bude hra RF Online, odehrávající se ve vzdálené galaxii Novus. Mezi hvězdami a planetami se tu prohánějí plavidla tří frakcí, bojujících o porobení galaxie. Unie Bellato vysílá k boji válečné roboty a kouzla, Svatá aliance Cora, věřící v boha Disema, válčí prostřednictvím prastarých mystických sil a totalitární Accretiánské impérium se uchyluje k těm nejsilnějším zbraním masového ničení.
Očekávání: 4,5/5

Tactica Online


Imaginary Numbers http://www.tacticaonline.com/ První čtvrtletí roku 2006 Přestože jde o
Foto
on-linové RPG, tedy o hru s vývojem virtuálních postav, liší se Tactica Online od svých konkurentů pojetím boje. To totiž přebírá ze žánru tahové strategie, takže souboje nebudou probíhat v reálném čase, ale v jednotlivých kolech. Zaměření na boj je v této hře primární, takže se hráči budou setkávat se střetem na meče doslova na každém kroku. Jediné, o co hráči samému půjde, bude co nejlepší složení bojového týmu a vyvážení jeho schopností. Nějaké přehnané pilování hráčské komunity se tedy asi nedá očekávat.
Očekávání: 5/5

Parfait Station


Webzen Inc.
http://www.webzengames.com/Game/PS/default.asp
1. 3. 2006
Foto
Další z několika nových her v japonském výtvarném stylu zvaném manga se hemží postavami jako vystřiženými z kresleného filmu Cesta do fantazie (mluvíme hlavně o těch ptáčcích, kteří mají na hlavách helmy velikosti rodinného domku). Parfait je vesmírná stanice na orbitu Ovocné země (Fruit Earth), na níž se armáda rebelů chystá k protiútoku na zlovolného porobitele vesmíru, zvaného Dark Sayage. Hra využije válečný stav na sto procent a soustředí se na souboje hráče proti hráči, nebudou chybět ani bitvy se záplavami počítačem ovládaných monster. V ozbrojených střetech přitom nepůjde pouze o zvyšování útočných a obranných čísel postav, ale také o využití akčnějšího ovládání konzolového charakteru (tedy žádné jednotlivé tahy, jako spíše co kliknutí myší, to úder). To by mohlo hru zpřístupnit širšímu okruhu hráčů, kteří k MMORPG hrám nemají tak blízko.
Očekávání: 3,5/5

Wiki


Webzen, Inc.
http://www.webzengames.com/ Game/Wiki/default.asp 1. 3. 2006 A ještě jedna hra v ryze japonském výtvarném stylu od tvůrců Parfait Station.
Wiki se odehrává v podivuhodném světě, tvořeném jediným obrovským Světovým stromem. Krize všehomíru nastává ve chvíli, kdy dojde k porušení časoprostorového kontinua a Šest kořenů se ze stromu oddělí. Návrat ke starému pořádku a naroubování ztracených kořenů už jsou pochopitelně jen a pouze na hráčích rozdělených na lidi, elfy a příšerky. Využívat k tomu budou mimo jiné i lístků Stromu života, s nimiž se dá cestovat do minulosti. Platí přitom, že vaše skutky v minulosti ovlivní přítomnost - a to je také hlavní lákadlo celé hry. Svět sestávající z deseti různých civilizací nebudete ovlivňovat pouze svými skutky, ale jen tím, jak se na něj budete tvářit. Každá postavička bude mít totiž kromě gestikulace k dispozici i různé výrazy.
Očekávání: 3,5/5

Pirates of the Burning Sea


Flying Lab Software
http://www.piratesoftheburningsea.com
31. 3. 2006
Netřeba rozličných ras, převratné umělé inteligence ani revolučního systému soubojů. Pirates of the Burning Sea natěšené hráče uchvátí prostředím, do něhož jsou situováni. Nebo je tu snad někdo, kdo by se v osmnáctém století nechtěl plavit na krásné lodi pod vlajkou s lebkou a zkříženými hnáty? Netěšte se však zbytečně - už od začátku vývoje je jasné, že hra poběží pouze na nejmodernějších počítačích s nejrychlejším připojením. Je to daň za nádhernou grafiku a za svižný chod hry na serverech s pouhými několika tisícovkami hráčů. Proč takové omezení? To aby se vaše reputace neporazitelného námořního kapitána rozšířila skutečně do celého virtuálního světa. A aby toho nebylo málo, vývojáři nabízejí hráčům možnost vytvořit si vlastní textury a předměty a následně je vložit do hry. A tak se budete moci pyšnit plachtovím, jaké nikdo jiný nemá, nebo si otevřít obchod s vlastními pirátskými páskami přes oko a čestně vydělávat.
Očekávání: 5/5

Auto Assault


NetDevil
http://www.autoassault.com
1. 4. 2006
Auto Assault vám nabídne maximální akci v nejrychlejším možném čase. V postapokalyptickém světě se po zamořených pustinách a troskách zničených měst prohánějí bojovníci v ozbrojených autech, na motorkách i v tancích. Lidé, mutanti a biomechanoidi bojují o vládu nad zničeným světem a vy se zapojíte do bitvy pod vlajkou jedné z těchto válčících stran. Na starost nebudete mít jen vývoj své postavy, ale také stav vozidla, které se stane vaší pojízdnou obrněnou pevností. Boje, které hráči v Auto Assaultu svádějí, jsou neskutečně líté a nebezpečím nejsou jen protivníci. Postnukleární svět je plný zmutovaných příšer, jež se pro hráče stanou velmi dotěrnými stopaři, a rozervaná krajina je překvapí nejednou propastí.
Očekávání: 3/5

The Chronicle


MMOCenter.com
http://www.mmocenter.com/v2/
1. 2. 2006
Fantasy The Chronicle má ambice stát se nejlepší on-line hrou na světě. Hráčům toho nabídne požehnaně. Devět ras, rozdělených do dalších sedmadvaceti podras, je její nejviditelnější rys. Novinky jsou přichystány v oblasti zkušenostních bodů, které se budou automaticky zvyšovat v závislosti na stylu individuální hry. Hráč bude mít možnost vyrobit si vlastní zbroj, ukovat si vlastní meč a namíchat si lektvary na kouzlo, které nikdo jiný nezná. V realistickém modu bude hráčově postavě hrozit nevratná smrt! Připočtěte ještě propracovanou umělou inteligenci a máte před sebou hru, která by své ambice mohla naplnit.
Očekávání: 4,5/5