Rainbow Six: Lockdown

Rainbow Six: Lockdown
Sdílej
 

PC akční
Série taktických stříleček Rainbow Six vždy vynikala zejména možnostmi plánování akcí, volbami vybavení týmů a použití dalších taktických prvků, čímž se odlišovala od klasických FPS. Nic z toho už v posledním dílu Rainbow Six: Lockdown neplatí. Tvůrci, snad ovlivněni zjednodušováním herních principů pro konzole, provedli to samé u PC verze.
Z taktické přípravy zbyl jen výběr zbraní pro členy týmu, krátký briefing a náhled mapy budoucího bojiště. Hra se totálně strhla v klasickou FPS střílečku, zmizelo ovládání ostatních týmů a dokonce i přepínaní mezi členy vašeho komanda. Teroristy střílíte pouze za sebe a vaše smrt znamená nezdar celé akce. K neduhům se přidává také umělá inteligence s kapřím mozečkem.
Odklon od původních principů celé série však neznamená totální krach. Máte před sebou vcelku kvalitní FPS hru, ve které kosíte teroristy jak zajíce na honu a přitom se podíváte do zajímavých prostředí Alžírska, Skotska nebo třeba Baleárských ostrovů. Výborný je také multiplayer s několika originálními módy, takže celkové hodnocení Rainbow Six: Lockdown není až tak špatné.

Hodnocení: 3 hvězdy
Výhody: různorodá prostředí akcí, multiplayerové módy, ovládání hlasem, slušné grafické zpracování
Nevýhody: umělá inteligence protivníků, krátká lineární kampaň, omezené taktické možnosti

Výrobce: Red Storm
Web: www.rainbowsixgame.com