LiL Poison

LiL Poison
Sdílej
 

Kolik hodin denně trávíte hraním videoher? Možná o mnoho víc než Lil Poison (8), nejmladší profesionální hráč na světě. Ptali jsme se ho, jak často trénuje, co jej baví a jak se připravuje na turnaje proti o mnoho let starším hráčům.

Kdo je Lil Poison

Victor De Leon III se narodil 6. května roku 1998 na Long Islandu ve státě New York. S hrami začínal na herní konzoli Dreamcast (u hry NBA 2000), později přesedlal na výkonnější Xbox (se hrou Halo). Soutěžit v hraní konzolových her začal ve čtyřech letech na newyorském turnaji ve hře Halo. Jeho prvním velkým turnajem byla soutěž ve hře Halo 50000 v Georgii. Tam vystupoval ještě pod přezdívkou R2D2 (jméno slavného robůtka ve Hvězdných válkách), kterou si později změnil na I'm5yrsOld (zkráceno z I´m five years old, tedy Je mi pět let). Teprve pak si změnil jméno na LiL Poison (což je zkráceno z Little Poison, tedy Malý jed) – to protože jeho strýček přezdívaný Poison, kterého velmi obdivuje, je taktéž profesionálním hráčem. Roku 2005, po úspěchu na turnaji MLG ve Washingtonu, byl LiL Poison přijat do StK, vůbec nejlepšího hráčského klanu her Halo a Halo 2. Tímto krokem se stal LiL Poison nejmladším profesionálním hráčem na světě.

Kdo tě ke hrám přivedl?

Táta, ten hrál počítačové hry vždycky rád, a když jsem byl menší, tak jsme hráli spolu. Hrát jsem začal, když mi byly dva roky, a tenkrát mě nejvíc bavily basketbalové hry ze série NBA a také hry ze světa Hvězdných válek.

Kolik času denně dnes strávíš hraním?

Netrávím hraním tolik času, kolik si lidé myslí. Většinou hraju tak maximálně hodinu denně, ať už sám nebo se svým týmem. Jen když se blíží nějaký turnaj, tak nám to zabere o trochu víc času. O víkendech si od hraní dávám oraz úplně.

Co škola?

Ve škole mi to jde dobře. A když ne, tak mám od táty nebo od mámy zakázáno hrát, dokud si nezlepším známky.

Zbývá ti čas na další koníčky a na kamarády?

Určitě. Já trávím mnohem víc času čtením a s hračkami a se svými kamarády než hraním videoher. Také rád plavu a pro naši školu jsem dal dohromady plavecký tým. Umím pod vodou zadržet dech nejdéle ze všech.

Sleduješ ve volném čase televizi nebo posloucháš muziku?

V televizi se rád koukám na kreslený seriál o mořské houbě SpongeBob v kalhotách. Hudbu moc neposlouchám, radši si čtu knížky o dinosaurech a cizích zemích.

Jak vypadá týmová příprava na turnaj?

Trénujeme znalost mapy, tedy herního prostoru, a pilujeme týmovou práci. Nejdůležitější na turnajích, pokud se chceme někam probít, je držet pohromadě jako tým.

Podporují tě při turnaji rodiče?

Táta s mámou mi pomáhají ve všem, co dělám.

Určitě máš dost fanoušků, ale co protihráči?

Ano, fanoušků mám teď hodně. Táta mi čte jejich e-maily a společně se snažíme odpovídat všem i na nejrůznější otázky týkající se hraní. S protihráči máme k sobě vzájemný respekt.

Znáš nějaké další hráče svého věku?

Znám dva a vždycky je to výborná zábava s nimi hrát.

Jak se s tvým věkem vyrovnávají pořadatelé a protihráči?

Každý turnaj má nějaká věková omezení a k účasti je zapotřebí souhlas rodičů. Občas na turnajích vidíme i další děti mého věku, ale většinou jim dojde, že hrát proti starším hráčům opravdu není žádná legrace.

Které hry hraješ jenom tak pro zábavu?

Vlastně všechny, které mi táta dovolí hrát. Předtím než jsem začal hrát profesionálně, strávil jsem hodně času s Halo CE. Dneska úplně zbožňuju hru Star Wars Battlefield 2, ta je moje oblíbená. Ve hrách mám rád závodění, střílení a bojování, ale táta si každou hru nejdřív sám vyzkouší a pak mi teprve řekne, jestli ji můžu hrát, nebo jsem na ni ještě moc malý.

Co chceš dělat, až vyrosteš?

Chtěl bych vytvářet počítačové hry. Třeba udělat nějakou suprovou hru ze světa Hvězdných válek nebo něco takového.

LiL Poison Online

http://www.lilpoison.com/