Star Wars: Empire at War

Star Wars: Empire at War
Sdílej
 

Vesmír se chvěje výbuchy, korvety odolávají dotěrným útokům X-Wingů a Tie Fighterů kličkujících mezi laserovými paprsky. Star Wars: Empire at War však kromě působivých galaktických bitev nabízejí i zajímavý mix několika způsobů hraní.
Na pozadí děje Hvězdných válek, umístěného kolem Epizody IV, můžete převzít vládu za Impérium nebo Rebely a vrhnout se do dvou kampaní provázených příběhem. Lze také odstartovat pouze závod o dobytí planet a zničení nepřátelské strany.
Do průběhu SW: EaW můžete zasahovat několika způsoby. V prvním z nich se díváte na mapu vesmíru s planetami, budujete továrny, laboratoře, opevnění, stavíte a přesouváte jednotky nebo vylepšujete technologie... Pokud se rozhodnete svést bitvu s nepřítelem nebo obsadit planetu, je dokonce možné nechat výsledek souboje pouze spočítat, aniž byste se museli dobývání sami účastnit.
Jenomže co by to bylo za Hvězdné války bez pořádných bitev vesmírných plavidel. To je další část hraní SW: EaW. V reálném čase vedete své flotily do pekla ohnivých střetů, při kterých je nutné značně taktizovat a využívat předností jednotlivých zbraní, křižníků, stíhačů a jiných vesmírných strojů. Po úspěšném rozmetání odporu na orbitu planety nastane čas pro invazi na povrch. Na jejím začátku dostanete k dispozici menší skupinu jednotek. Abyste obdrželi posily, musíte na mapě dobýt body, na které posily přicházejí. Rozhodně nestavíte a nevyrábíte ve stylu

Foto
například Command&Conquer.
Některé části Star Wars: Empire at War by určitě potřebovaly doladit, ale v celkovém pohledu jde o dobře zpracovanou působivou strategii.
Výhody: několik režimů hraní, působivé vesmírné bitvy, osvědčené téma Hvězdných válek, různá prostředí pozemních bojů Nevýhody: nedoladěný způsob pozemních i vesmírných bitev, malý počet dostupných jednotek

PC realtime strategie

****/5

Výrobce: Petroglyph Games Web: www.lucasarts.com/games/swempireatwar