Mobil v kapse

Sdílej
 

Telefon: Samsung D800
Cena asi 9500
www.samsung.cz
I když je Samsung D600E model starý více než půl roku, patří stále k velmi kvalitním telefonům. Elegantní design, výborná výbava a příznivá cena. Nový model D800 však není jeho nástupcem v pravém slova smyslu. Nabízí velmi podobnou výbavu, ale úrovně D600E stejně nedosahuje. Svého staršího sourozence předčí jedině vzhledem. Samsung vyrostl do krásy!
Na vysouvací telefony je "osmistovka" tenká (15 mm) a ani zbylými dvěma rozměry (97 a 52 mm) nepřekročí kategorii malých telefonů. Displej o velikosti 33 x 44 mm, rozlišení 240 x 320 mm zobrazí až 262 tisíc barev, což jsou výborné parametry. Telefon přehrává MP3, k jejichž uložení můžete využít jen paměť telefonu. Ta má kapacitu 80 MB. Z technologií pro přenos dat jsou přítomny bluetooth, GPRS a EDGE (třídy 10). K propojení mobilu s počítačem lze využít skvělý nástroj – Samsung PC Studio, který značně usnadňuje přenos dat.



ZAJÍMAVOST


Náramek místo telefonu


Portugalský designer Ricardo Figueiro navrhl pro společnost Nokia převratné řešení mobilního telefonu čtvrté generace. Náramek plní funkci vnějšího displeje a obsluhuje základní funkce telefonu. Hlavní dotykový displej je uložen v batohu nebo kabelce. Posledním dílem této mozaiky je headpiece - sluchátko s mikrofonem. Všechny části jsou mezi sebou bezdrátově propojené.
Ať děláte co děláte, nedokážete si to celé představit? To je úplně v pořádku. Z toho důvodu Ricardo Figueiro připravil výbornou prezentaci, jež formou příběhu dokonale osvětlí smysl nové koncepce. Najdete ji na http://www.ideosyncrasy.com.


MŮJ NÁZOR


Helena, 13 let


Mám Siemens MT50, ale chtěla bych lepší. Určitě bych ho nechtěla proto, že je to trendy, takhle to bere málokdo tady ze školy, ale ráda bych barevný displej a baterku, co vydrží trošku víc než ta v mém mobilu.