USB Klávesnice G15

Sdílej
 

Inovační hráčská klávesnice G15 potěší už zajímavým designem. Na první pohled vás zaujme podsvícený LCD display, který je schopen zobrazovat aktuální datum a čas, vytížení procesoru a využití paměti či právě přehrávanou skladbu. Pod ním jsou klávesy na ovládání multimediálního přehrávače a hlasitosti zvuku. Určitě zaujmou také modře podsvícené klávesy, ty ocení hlavně hráči, kteří paří potmě.
Další chloubou jsou takzvané makroklávesy, osmnáct speciálních kláves v levé části klávesnice, kterým můžete přiřadit speciální funkci. To má usnadnit ovládání her v situacích, kdy se často mačkají určité klávesy za sebou, například stavění v real-time strategiích. Součástí ovládačů jsou dokonce přednastavená makra pro různé hry (např. SWAT4, UT 2004 či Warhammer 40k). Navíc máte možnost během hry některou z těchto kláves potřebnou sekvenci "naučit". Avšak hráči, kteří mají své oblíbené hry zažité, nad touto funkcí asi ohrnou nos, a ti druzí zjistí, že klávesnice provádí nastavené sekvence dosti pomalu a kostrbatě, takže je brzy začnou omezovat.
Klávesnice také funguje jako USB-hub, na její zadní straně jsou totiž vyvedeny dvě USB přípojky, které však neumožňují přenášet data plnou rychlostí standartu USB 2.0. Třešničkou na dortu je vypínač Windows klávesy, která je nebezpečně blízko klávesy Alt a určitě už vás nejednou vytrhla ze hry, jen aby vám ukázala nabídku Start. Nedostatkem klávesnice je absence českých popisků kláves.

Logitech