Luminous Mediaboard

Sdílej
 

Firma Sharkoon, normálně se zabývající světelným PC moddingem, se rozhodla zúročit své znalosti na poli luminiscence a vytvořila ultratenkou podsvícenou klávesnici.
Tlačítka jsou z poloprůhledného plastu a jsou nízkoprofilová; obdobná najdeme na noteboocích. Pod nimi nalezneme rovnoměrnou luminiscenční vrstvu, která ve tmě či přítmí dodává tlačítkům lehký modrý nádech. (Toto podsvícení se zapíná klávesou scroll-lock, která se dnes již většinou stejně na nic rozumného nepoužívá). V horní části klávesnice se nachází 15 dnes již všudypřítomných multimediálních kláves na ovládání internetového prohlížeče, audio/videopřehrávače, hlasitosti zvuku a několik standardních programů Windows. Klávesnice se připojuje přes USB konektor, ale součástí balení je i PS/2 redukce.

KLÁVESNICE V PRAXI

Ačkoliv se výrobce chlubí, že tato klávesnice má zaručovat pohodlí i při delší práci, mačkají se její tlačítka nezvykle ztuha a nepřirozeně, než aby to byla pravda. Proto se tato klávesnice bude spíše hodit pouze jako moddingový doplněk. Zajímavé také bylo, že přiložené ovládače nebyly na CD, ale na disketě; takže než abych po šuplících hledal disketovou mechaniku, stáhl jsem si je raději z internetu.

Sharkoon