Heroes of Might & Magic

Sdílej
 

PC strategie

Nastartujte kombajny, letošní sklizeň výjimečných her pokračuje! Po několika letech přichází očekávané páté pokračování slavné tahové strategie Heroes of Might & Magic, zasazené do fantasy světa kouzel, hrdinů a děsivých příšer. Pokud jste se s tímto titulem nikdy nesetkali, je čas to rychle napravit a neokrást se o výborný herní zážitek.
Svět HoMM V je rozdělen na jednotlivé mapy, které se svým hrdinou procházíte, ničíte různé potvory a dobýváte města. Ty postupem času zvelebujete, vylepšujete schopnosti hrdinů, trénujete nové jednotky a připravujete svou armádu na kruté bitvy. Hra probíhá tahově a při souboji se přepne do speciálního taktického režimu, kde musíte správně využívat vlastností bojovníků.
To je pouze stručný popis hry, která toho nabízí podstatně více. Pátý díl přenáší celé prostředí do tří rozměrů a přidává úžasné animace soubojů, které jsou skvěle takticky vyladěné. V nich je důležitou vlastností rychlost jednotek. Pomalá jednotka stihne méně akcí než její rychlejší protivník.
Co vás na HoMM V dostane? Určitě perfektně vyřešené ovládání, přehlednost a velmi krátká doba nutná k pochopení hry. Během několika minut si již budete užívat. Postupem času zjistíte, jaké máte ohromné možnosti v rozvoji vlastností hrdinů, měst, kouzel a dalších věcí.
Páté pokračování přináší to nejlepší z předchozích dílů, přidalo několik vylepšení a my vám zkrátka nedokážeme říci jediný pádný důvod, proč si HoMM V nezahrát.

Hodnocení: *****
Výhody: skvělá grafika, systém soubojů, výborné ovládání, multiplayerové módy, strhující hratelnost, kompletní český překlad, šest kampaní a mnoho scénářů
Nevýhody: nestojí za řeč

Výrobce: Nival Interactive
Web: www.mightandmagic.com