Mobil v kapse

Sdílej
 

Telefon: Nokia 3250
www.nokia.cz
Cena zhruba 11 000 Kč
U většiny mobilních telefonů existuje mnoho pro a proti. Nokia 3250 tvoří výjimku. Jednu dvě dobré vlastnosti znehodnocuje řada fatálních chyb, za které se výrobce bude stydět ještě za deset let. Opravdu si nedokážu představit člověka, který si tento telefon koupí.
Při pohledu do seznamu funkcí vše vypadá dobře – nejnovější verze OS Symbian, GPRS/EDGE (třídy 10), bluetooth, dvoumegapixelový fotoaparát, přehrávání MP3, slot pro MicroSD karty, kvalitní reproduktor a sluchátka s šikovným dálkovým ovládáním. Na druhé straně stojí opravdu příšerný design – obří a těžká kostka (připomíná staré známé cihly) se zvláštními barevnými kombinacemi –, malé rozlišení displeje, na který se v porovnání s jinými telefony ve stejné cenové relaci nedá dívat, a v neposlední řadě ovládání. Zejména tuhý joystick je naprosto k nepoužití.
Nokia 3250 přichází se zajímavým konstrukčním prvkem. Otáčením spodní části telefonu si lze vybrat ovládací prvek – klávesnici nebo tlačítka pro práci s foťákem a přehrávačem. Konstrukční řešení je to zajisté hezké, ale postrádá praktické využití.


Trendy v telefonech


Ice Age 2: Arctic Slide


JAVA


Výrobce:
Glu Mobile, www.playmobil.cz Platforma: J2ME Cena: 79 Kč Také jste si zamilovali šavlozubou krysoveverku z animovaného filmu Doba ledová 2, která pro oříšek podstoupí jakékoli nebezpečí? Přesně tu budete ovládat v nové rychlé plošinovce Ice Age 2: Arctic Slide. Ice Age 2 se honosí velmi dobrou hratelností, jednoduchým ovládáním a 18 levely.

MŮJ NÁZOR


Jakub, 13 let


Fakt nechápu foťák v mobilu. Od toho mám přece normální foťák nebo kameru. Ale takové rádio v mobilu je určitě užitečné. To bych si přál, kdybych měl dostat nový telefon.