Half-Life 2: Episode One

Half-Life 2: Episode One
Sdílej
 

PC FPS

Half-Life 2 je nejlepší hra žánru FPS a podle našeho názoru nejlepší hra vůbec. Její vývoj trval pět let a stál přes neuvěřitelných 40 milionů dolarů (880 milionů Kč). Tato investice se však zúročila. Záhadný příběh vás v roli Gordona Freemana nasál jako rozběsněné tornádo, konec však zůstal otevřený a vedl k mnoha otázkám o osudech dalších hrdinů.
Přesně v tomto místě navazuje příběh prvního dílu trilogie s názvem Half-Life 2: Episode One, ve kterém vás čeká napínavý útěk z trosek města City 17 společně s drsnou, ale i vtipnou spolubojovnicí Alyx.
I když se zdálo, že hratelnost Half-Life 2 nemůže být lepší, tvůrci ji překonali. Akce střídá akci a neexistuje žádné místo na oddych. Záda vám naštěstí kryje Alyx a spolupráce s ní je díky vylepšené umělé inteligenci bezchybná. Hra je jako magnet a jen máloco vás od ní dokáže odtrhnout.
Bohužel je drasticky krátká a dohrajete ji za jedno odpoledne. Nenajedete v ní ani mnoho nových nepřátel a zbraní. Half-Life 2: Episode One těží především z neodolatelné atmosféry, vylepšené grafiky a nového příběhu. Nechcete-li dávat zhruba 600 Kč za tak krátkou hru, máte možnost počkat do Vánoc na druhý díl, nebo dokonce na dokončení celé trilogie, kdy bude cena jistě výhodnější. Ale kdo hrál Half-Life 2 a poznal jeho kouzlo, čekat tak dlouho rozhodně nevydrží.

Hodnocení: **** 1/2
Výhody: strhující příběh, hratelnost a atmosféra, vylepšená grafika, k hraní není třeba mít originální Half-Life 2
Nevýhody: krátká doba hraní, málo nových nepřátel a žádné nové zbraně

Výrobce: Valve Software
Web: http://ep1.half-life2.com/