Kontejner na prachy

Sdílej
 

MINIKRIMI

"Revize jízdenek, prosím," strčil revizor odznak pod nos panu Kosovi.
"No jó," zašmátral Kos v kapse a pak prudce vyskočil: "Moje peněženka! Měl jsem v ní doklady a peníze!" "Tak tuhle fintu známe," ušklíbl se revizor.
"Ale mě fakt okradli. To musel být tenhle chlap, namáčkl se na mě, když jsem nastupoval," ukázal Kos na snědého svalovce. Ten chytil Kosa pod krkem: "Co kecáš, chceš na čuňu?" Vzápětí však vzal svalovce za rameno jeden z dvojice nenápadných pánů a ukázal mu policejní průkaz: "No tak, vyřešíme to v klidu. A ty koukni na tu blondýnu," ukázal kolegovi na odbarvenou ženu, která se spěšně šinula ke dveřím. Autobus zastavil. Žena popostrčila před ní vystupujícího mladíka Pavla. Oba málem spadli do pojízdného kontejneru na odpadky. Blondýna se rozběhla za roh ulice a zakřičela na kolemjdoucího: "Pomóc, ten chlap mě honí!" Ten se na ni podíval: "Takovej ksicht? Jestli tě dohoní, dobře mu tak." Z autobusu zatím vystoupil první policista s Kosem i s podezřelým svalovcem. Uklízečka odpadků otočila kontejner a odjížděla. Policista se za ní zadumaně díval. Pak se rozběhl, nakoukl do kontejneru a zvedl peněženku, ležící na vrchu odpadků.
Svalovec se hned ohradil: "Tak vidíte, já nekradl, pusťte mě!" Ke skupince se mezitím vrátil druhý policista s blondýnou. Ta ukázala na peněženku: "No vida, prachy jsou na světě, bába si vylepšila smetí!" "Já si myslím, že do kontejneru jste je hodila vy!" řekl policista. Pan Kos rozpačitě namítl: "Ale ta paní vůbec nebyla blízko mě."