Film + hudba

Sdílej
 

KINO

Za plotem

Bontonfilm
Animovaná rodinná komedie Za plotem sleduje příběh skupinky lesních zvířat, která po probuzení ze zimního spánku shledají, že jejich les nahradilo velkoměsto. Starosti, kde teď sehnat potravu, rozptýlí vychytralý mýval, který však se shromažďováním surovin (rozuměj nakradeného jídla) nemá úplně nezištné úmysly. Za plotem je výtvarně vydařený film, staví hlavně na vtipných situacích a výstupech hyperaktivního veverčáka Hammyho. (Jako bychom tohle už někde viděli, že ano, Kryserko?) Také díky charismatickému hlasu Bruce Willise v roli mývala (v českém dabingu Pavel Soukup) vznikla sympatická komedie, na kterou můžete pozvat i své rodiče.
**** (4/5)
Josef Cipra


DVD

Truman Show
Magic Box
Snímek režiséra Petera Weira z roku 1998 je každým rokem o něco aktuálnější – podle toho, co nového zrovna přinášejí reality show. Film vypráví o človíčkovi jménem Truman, kterého hraje komik Jim Carrey. Truman si žije úplně běžný život se všemi jeho radostmi a starostmi, jen jediná věc mu přitom uniká. Truman je totiž hlavním hrdinou celoživotní reality show – každá minuta jeho existence je vysílána v celonárodní televizi a všichni lidé kolem něj včetně jeho rodiny a nejbližších přátel jsou najatí herci. On jediný o tom neví.
**** (4/5)
-daš-


HUDBA

Gabriela Al-Dhábba – Contra Factum
Sony BMG

Na první pohled působí debutové CD Gabriely Al-Dhábby jako klasický produkt SuperStar – moc peněz do toho dát nemusíme, deska se prodá, i když nebude dobrá. Při poslechu však zjistíte, že se Gábě podařilo natočit chytlavou desku s příjemným zvukem i s poměrně kvalitními texty.
*** (3/5)
Honza Binder