SiN Episodes 1: Emergence

SiN Episodes 1: Emergence
Sdílej
 

PC FPS
Možná jste si jich také všimli. Začínají nenápadně vyplouvat na povrch a stává se z nich nový herní trend. Jde o epizodické hry, které jsou jakási obdoba seriálů. V ABC číslo 13 jsme si představili jednoho z velmi povedených průkopníků, první díl Half-Life 2: Episode One. Téměř současně vychází první část plánované devítidílné série SiN Episodes 1: Emergence.
Historie Sinů sahá až do roku 1998, kdy tento titul vyšel poprvé. Obsahoval však mnoho chyb a tehdy ho doslova převálcoval Half-Life, vydaný ve stejnou dobu. Souboj těchto stříleček však pokračuje a opět je HL2: Episode One podstatně lepší. Přesto SiN Episodes 1: Emergence rozhodně není hra k zahození. V roli hrdiny Johna Bladea se po boku parádní kočky Jessiky a hackera JC dostanete do boje proti šílené Elexis Sinclaire a jejímu pomocníkovi Radekovi, kteří se snaží genetickými manipulacemi zničit město Freeport City.

Lacinost jednoduchého příběhu je zakryta výbornou hratelností, skvělou stavbou úrovní a krvavými akcemi, za které by se nestyděl ani Jack Rozparovač. Přestože narazíte pouze na tři typy nepřátel, jsou souboje velmi náročné a umělá inteligence vypečená. SiN Episodes 1: Emergence je klasická a strhující ukázka hodnot žánru FPS stříleček, avšak dohrajete ji zhruba za pět hodin. Což není mnoho, ale u epizodických her si na to budeme muset zvyknout.

Hodnocení: ****
Výhody: výborná hratelnost a stavba úrovní, atmosféra, hra obsahuje i původní střílečku Sin z roku 1998
Nevýhody: slabší příběh, málo druhů nepřátel, není multiplayer, krátké
Výrobce: Ritual Entertainment
Web: www.sinepisodes.com