Titan Quest

Titan Quest
Sdílej
 

PC akční, RPG
Již přes pět let brečíme, škemráme a potupně se před tvůrcem her Blizzard Entertainment plazíme po kolenou s prosbou o vydání třetího pokračování legendárního akčního RPG Diablo. Nic to nepomáhá a Diabla 3 se dočkáme (jestli se dočkáme) bůhvíkdy. Nyní však můžeme přestat prosit. Na světě je výborná moderní kopie Diabla s názvem Titan Quest, která dokáže uspokojit všechny naše touhy po kvalitním akčním RPG.
S hlavním hrdinou se s ní vydáme do dobrodružství inspirovaných příběhy starověkých řeckých bájí o Titánech, které jsou plné děsivých příšer. Jenomže náš hrdina se jich až tak bát nemusí. Během svého putování se totiž zdokonaluje v různých schopnostech. Může si vybrat jednu z celkem z osmi schopností, přičemž později ji lze kombinovat ještě s jednou další. Chcete být svalnatý bojovník, mocný čaroděj, zloděj, nebo lovec? Záleží jen na vás, jakou cestu si zvolíte.
Kromě zvelebování své postavy a mlácení příšer plníte různé úkoly a sbíráte předměty, čímž získáváte další bonusy. Skvělé je, že se tyto věcičky mohou skládat do všelijakých kombinací a tím získáte velmi neobvyklé výhody a schopnosti. To lze využít také v povedeném multiplayeru, kde můžete se spoluhráči předměty vyměňovat a pak se třeba vydat na společnou výpravu proti titánským zloduchům. Titan Quest je zkrátka povedená hra s parádní atmosférou, která úspěšně nahrazuje pokračování Diabla.

Hodnocení: ****1/2
Výhody: grafické zpracování, vylepšování vlastností postav, velké množství předmětů a různých nepřátel, editor misí
Nevýhody: téměř většina herních principů je okopírována z jiných titulů
Výrobce: Iron Lore Entertainment
Web: www.titanquestgame.com