Just Cause

Just Cause
Sdílej
 

PC akční
Just Cause je herní osvícení. Po jeho dohrání nám to došlo: už dlouho se nám nestalo, abychom se tak nevázaně pobavili, zažili takovou volnost a přitom si do sytosti užili zběsilé přestřelky a další akce.
Jako agenta CIA Rika Rodrigueze vás vyšlou na ostrov San Espirito svrhnout vládu, která nebezpečně obchoduje s teroristy. Jenomže ostrov ovládají také různé mafiánské kartely a často je nutné si je získat na svou stranu, což vám umožňuje sám herní systém, tak trochu podobný GTA. Na malé mapě v rohu najdete označená místa, kam se musíte dostat a kde vás čekají různé úkoly. Ať ty hlavní, jež jsou součástí příběhu, nebo ty vedlejší, kterými například získáváte různé spojence a usnadňujete si plnění úkolů v hlavní misi.
Po celém ostrově můžete libovolně cestovat. Potřebujete auto? Stačí nějaké zastavit a nechat řidiče nahlédnout do hlavně pistole. Ostrov je velký a často se vám bude hodit rychlá loď nebo letadlo. S přistáním si nemusíte lámat hlavu. Rico má u sebe padák. On vůbec umí mnoho povedených kousků a v drsných přestřelkách vydrží pořádnou dávku olova a smrtících výbuchů. Vy si bez vážnějších starostí o jeho život užíváte divoké bitvy, kaskadérské kousky a celou hru se bez jediného zádrhelu jen báječně bavíte. A tak to má být!

*****
Výhody: grafické zpracování ostrova, volnost v plnění úkolů, kaskadérské kousky a výdrž hlavního hrdiny, dobrý příběh a originální prostředí, atmosféra
Nevýhody: snad jen animace postav by mohly být lepší
Výrobce: Avalanche Studios
Web: www.justcausegame.com