GTR 2

GTR 2
Sdílej
 

PC simulátor
Rychlost téměř 300 km/h? V GTR to není problém. Kdo hrál první díl této oficiální hry šampionátu FIA Gran Turismo, může to jistě potvrdit. Ale pozor! Rozpálit tyhle divoké závodní koně jde velmi lehce, ale ovládat je už dá pořádnou práci.
GTR byl v minulém roce nejlepším závodním simulátorem a druhý díl jeho štafetu úspěšně přebírá. S GTR 2 se podíváte do sezon 2003 a 2004 a navštívíte všech 34 známých tratí včetně brněnského Masarykova okruhu. Avšak brněnská trať není zcela dokonalou kopií a najdete na ní několik odlišností. Usednout můžete do 150 různých automobilů a věřte, že se chovají velmi rozdílně. Ti zkušenější jistě zvolí nadupané Masserati MC12, Corvette C5 nebo třeba Chrysler Viper.
A v čem je druhý díl lepší? Z našeho testování jsme zaznamenali, že vozy jsou přesněji ovladatelné, lépe je při řízení cítíte a chovají se předvídatelněji. Zvuková a grafická stránka hry byla vylepšena jen nepatrně. V GTR 2 se opět neobejdete bez důkladného testovaní vozu a piplání s nastavováním všech možných parametrů auta, což společně s realistickou fyzikou přispívá k vysoké obtížnosti hry. Pro nováčky je tak vstup do GTR 2 velmi náročný. Škoda, že ke hře není dodáván například podrobný manuál k nastavení vozů. Pokud ale chcete reálnou simulaci závodních aut, je GTR 2 jedinou správnou volbou.

Hodnocení: ****1/2
Výhody: realistická simulace, vylepšené chování vozů, mnoho různých závodních aut a tratí
Nevýhody: vysoká obtížnost, chybějící kariérní mód
Výrobce: SimBin
Web: www.10tacle.com/gtr-game/