Trendy v telefonech

Sdílej
 

Nokia N72

www.nokia.cz Cena asi 10 500 Kč Smartphone

Nokia N72 je mladší bratříček velmi oblíbeného modelu N70. Oba telefony mají spoustu podobných vlastností, ne ve všech se však N72 ukazuje jako kvalitnější.
K vylepšení jednoznačně patří vzhled, i když design N72 i N70 vychází ze stejného základu.
N72 však nepodporuje sítě třetí generace, videotelefonování a má pouze 20 MB uživatelské paměti. Je proto jen těžko pochopitelné, že ceny obou mobilů jsou takřka stejné.
Velikost i váha (109 × 53 × 18 mm, 124 g) na první pohled působí hrůzostrašně, ale je třeba mít na paměti, že jde o smartphone, a tudíž tyto hodnoty ve skutečnosti patří k průměru.
O žádném zázraku se nedá mluvit ani u displeje.
Rozměry 35 mm × 41 mm, rozlišením 176 × 204 ob a barevností 272 tisíc barev se opět řadí mezi nevýrazné telefony. Spokojený jsem nebyl ani s rychlostí, překreslováním a spouštěním funkcí – vše trvá velmi dlouho.
Mobil přehrává MP3, má vestavěné rádio a podporuje paměťové karty RS MMC. Z datových funkcí nabízí GPRS a EDGE třídy 10. Samozřejmostí je foťák s rozlišením dva megapixely. S počítačem nebo jinými přístroji se můžete spojit přes bluetooth a datový kabel. Operační systém telefonu je Symbian S60 8.1.

***

MŮJ NÁZOR

Dominik, 11 let

Když má někdo ve třídě lepší mobil, tak se s ním hned vytahuje. Je mi to ale jedno, protože mám telefon podobný jako většina spolužáků.




JAVA


Atari Legends vol. 3

Výrobce: Atari, www.playmobil.cz Platforma: J2ME Cena 79 Kč Atari Legends vol. 3 – jak už název napovídá – přináší kolekci nejklasičtějších her na konzoli Atari. Najdete zde hry Super Breakoout, Asteroids a Pong, legendy počítačového hraní. Pokud toužíte po hratelnosti a nevadí vám stařičké zpracování, může to být hra pro vás.