Trendy v telefonech

Sdílej
 

BenQ-Siemens EF81
Cena asi 9500 Kč

www.siemens-mobile.cz

Novinka firmy BenQ-Siemens, véčko EF81, se hlásí o zájem těch nejnáročnějších uživatelů. Chlubí se nejen bohatou výbavou, ale též zpracováním krytu a klávesnice. Ty jsou totiž z lehké oceli.
Na rozdíl od konkurence ve své třídě je EF81 poměrně velký (94 x 51 x 16 mm) a váží také o několik gramů více (110 g). Pochvalu však zaslouží designéři, jelikož se s těmito handicapy dokázali vypořádat a vtiskli mobilu velmi působivý zevnějšek.
Vavříny si zaslouží i dva špičkové displeje.
Kombinace vnějšího displeje s rozlišením 120 x 160 bodů a schopností zobrazit až 262 tisíc barev a vnitřního displeje s rozlišením 240 x 320 bodů a stejnou barevností má v současnosti minimum konkurence.
Paměť telefonu má kapacitu 72 MB, kterou lze rozšířit kartami micro SD, což je prostor pro uložení MP3 (které telefon samozřejmě přehrává) naprosto dostatečný.
Absence infraportu, a naopak přítomnost bluetooth a GPRS třídy 10 se přímo očekává. Velkým nedostatkem však je nepřítomnost EDGE. Zvláště ve velkých městech bude tato chyba pro uživatele mobilního připojení na internet citelná.

***

MŮJ NÁZOR


Klára, 15 let


Myslím, že mobil by měl být pěkný, ale mnohem důležitější je, jaké má funkce. Střídání telefonů každý rok je podle mě rozmazlenost. Člověk by měl s jedním telefonem vydržet takových pět let.


ZAJÍMAVOST

Konec parkovacím automatům

V bratislavské čtvrti Staré Mesto zavádějí nový systém placení za parkování - Mobile Parking. Stačí si zřídit u správce systému konto a pak jednoduše platit pomocí SMS. Jedna SMS znamená jednu hodinu parkování. Před vypršením zaplacené parkovací lhůty vám systém zašle informační SMS a vy si můžete opět jednoduše připlatit další čas.

Rage of Mages

JAVA


Mobil v kapse

Výrobce: Nival Int., www.playmobil.cz

Platforma: J2ME

Cena 79 Kč

Rage of Mages poprvé spatřila světlo světa před šesti lety jako hra na PC. Ač do žánru RPG her nepřinesla žádné novinky, svou hratelností chytila spousty hráčů. Není tak překvapením, že se Rage of Mages dočkala konverze na mobilní telefony. Na některých místech není dotažená grafika, přesto jde o perfektní RPG. Vedle hratelnosti potěší i propracovaný příběh.

Honza Binder