Joint Task Force

Sdílej
 

HRA ČÍSLA

Konečně je tu zlaté herní období, kdy se nacházíme pod drtivou palbou nejlepších hitů tohoto roku, které vycházejí jeden za druhým. Z žánru strategií nás nedávno dostala Company of Heroes. Ještě jsme to ani nerozdýchali a už tady je další výborná strategická hra s názvem Joint Task Force. Tentokrát to však nebude druhá světová válka. V JTF se nacházíte ve velmi blízké budoucnosti a jako velitel speciální jednotky se účastníte bojů proti teroristům, diktátorům a jiným padouchům.
Hra obsahuje několik zajímavých prvků, které vás nutí plánovat taktiku a bojovat odlišně, než jak je to u běžných RTS. Především tu jsou novináři, kteří váš postup bedlivě sledují. Pokud například během vaší mise zemře hodně civilistů, máte velké ztráty nebo třeba nesplníte vedlejší úkoly, budou o vás mít lidé špatné mínění a stát vám neposkytne dostatek peněz. Ty jsou potřeba na nákup jednotek, zbraní, posil apod., což vás nutí postupovat opatrně.
Další zajímavostí jsou hrdinové se speciálními schopnostmi, které s přibývajícími zkušenostmi můžete dále rozvíjet.
Dokážou ovlivňovat morálku vojáků, jako jediní jsou schopni přivolávat posily nebo z nich můžete udělat specialisty na různé zbraně. Jediným závažným nešvarem JTF je umělá inteligence vojáku, kteří se nechovají příliš takticky. Přesto by vám ale JTF ve sbírce strategií neměl chybět.

Výhody: vliv médií na přísun peněz, vlastnosti hrdinů, skvělé grafické zpracování, dobrý příběh na pozadí a originální prostředí Nevýhody: nevyladěná umělá inteligence, velké HW nároky

Výrobce: Most Wanted Entertainment
Web: www.jointtaskforce.com