Eragon - Hrdinou v patnácti

Sdílej
 

Patnáctiletý chlapec dokáže mnoho věcí. Eragon se v patnácti letech vydal na cestu za záchranou své země. Patnáctiletý Christopher o něm začal psát knížku. A stal se spisovatelem.
Kdysi dávno se nad říší Alagaësie proháněli draci. Na hřbetě každého z nich seděl jeden z Dračích jezdců. Společně byli zárukou míru a pořádku nad Alagaësií, dokud jezdec Galbatorix nerozpoutal peklo, které vedlo k zániku řádu a vyhubení draků. V temné současnosti vládne Galbatorix celé říši. Patnáctiletý Eragon však v lese nalezl vejce, ze kterého se vyklubala dračice Safira. Dokáže Eragon porazit zlo, vzkřísit starý řád a vyletět nad Alagaësii na hřbetu draka?

Napsat si svou vlastní

Když bylo Christopheru Paolinimu patnáct let, řekl si, že cizích knih už přečetl dost – a začal si psát svou vlastní. V příběhu, do něhož se pustil, jsou ty přečtené knihy a další vlivy znát. Trpaslíci, elfové a orčí urgalové jako by sem napadali z rozevřených stránek Tolkienova Pána prstenů, mladý hrdina zase jako by chodil do školy s Lukem Skywalkerem z Hvězdných válek. A pokud si dáte s četbou víc práce, určitě tu najdete něco ze ságy Zeměmoří od Ursuly K. LeGuinové, něco z dračí ságy Anne McCaffreyové i kus severské mytologie. Od něčeho se ale patnáctiletý spisovatel odpíchnout musel, a když knihu dokončil, měl napsáno bezmála pět set stran fantasy o chlapci Eragonovi a jeho sympatické dračici Safiře.