Dark Messiah of Might & Magic

Sdílej
 

PC akční RPG
Titul jako Dark Messiah tu už dlouhou dobu chyběl. Pořádná středověká bitva hraná z vlastního pohledu, ve které drtíte, rytíře, skřety, orky, draky a jiné potvory nejen mečem, ale i vypečenými kouzly. Perfektní grafické zpracování zajišťuje source engine z legendárního Half-Life 2. Ten také umí - díky zabudovanému speciálnímu enginu Havoc - skvěle pracovat s fyzikou. Taktika boje je proto založena i na využívání různých pastí.
Hlavní slovo však mají meč a ostré souboje. Kromě úderů a vykrývání lze použít tvrdé kopnutí, čímž protivníka rozhodíte a následně udeříte. Omráčit soupeře lze také házení předmětů nebo se jich můžete zbavit skopnutím do propasti či ohně.
Kromě fyzických útoků máte k dispozici i kouzla: ohnivé koule, zmrazení, levitace a několik dalších. Ke slovu se dostávají také RPG prvky, jimiž formujete svou postavu. Body zkušenosti můžete investovat do zlepšení válečnických schopností nebo se zaměřit třeba na kouzlení či tiché plížení. Obtížnost je hry lehce nevyrovnaná, proto je nejlepší být od každého něco. Že jsme zapomněli na příběh? Ten tu sice je a máte v něm jako nadaný kouzelnický učeň Sareth získat krystal Shantiri..., ale Dark Messiah je především exklusivní řežba s příjemnými RPG prvky a velkou porcí zábavy.

Hodnocení: **** 1/2
Výhody: skvělá stavba úrovní, grafické zpracování, využívání fyziky, drsné souboje, vylepšování postavy
Nevýhody: místy hodně obtížné
Výrobce: Arkane Studios
Web: www.darkmessiahgame.com
Fan CZ web: http://darkmessiah.hotgames.cz