Pro Evolution Soccer 6

Sdílej
 

konzole, PC sportovní

Když fotbal, tak Pro Evolution Soccer! Fandové konkurenční série FIFA mohou křičet, ohánět se vypiplanou grafikou a licencemi hráčů i klubů, ale FIFA je odjakživa spíše arkádová simulace. Tím ovšem netvrdíme, že se u ní nepobavíte. Obzvláště nováčkové ocení snadnost hry, ale Pro Evolution Soccer je podobnější reálnému fotbalu.
Její šestý díl udělal mílový krok dopředu. Podstatně vylepšení jsou rozhodčí - méně přísní a nedostáváte žlutou kartu za každé malé postrčení. K dobrému se změnila i fyzika míče, takže můžete zapomenout na centry, které se lepí hráčům na kopačky. Míč se chová reálněji, odskakuje a vůbec se snaží hráči všelijak utéct. Přesně tak, jak se to v opravdovém fotbale stává. Přidáno bylo i množství pohybů a animací, které dělají fotbalovou podívanou atraktivnější. Nováčkové ocení i skvěle zpracované tréninky, kde se naučí základní fígle.
Pro Evolution Soccer 6 však má i nedostatky. Hratelnosti škodí zejména nepříliš zdatní brankaři, kterým mnohokrát uniknou i jasně chytitelné šouráčky. Grafika také pokulhává za svým konkurentem FIFA. Ale králem fotbalové simulace Pro Evolution Soccer 6 zůstává. Za každým gólem stojí tvrdá dřina a skvěle naplánovaná akce. O to větší radost z něj pak máte.

Hodnocení: ****1/2
Výhody: realistické chování míče, výborná hratelnost, nové animace hráčů
Nevýhody: starší grafické zpracování, anglický a nepříliš povedený komentář hry, chování brankářů
Výrobce: Konami
Web: www.konami.com
Fan CZ web: www.pesonline.info