Warhammer: Mark of Chaos

Sdílej
 

PC, strategie
Warhammer: Mark of Chaos je real-time strategie inspirovaná legendární deskovou hrou miniatur Warhammer, ale její herní principy jsou velmi podobné strategiím Total War. Dostanete se v ní do mohutných bitev armád lidí proti démonickým silám Chaosu. I zde platí zásady taktického boje: například vrhače seker nebo chlapíky s mušketami je vhodné použít k ostřelování nepřítele z dálky a do přímých soubojů posílat jen těžce vyzbrojené jednotky. Nad taktikou je nutné přemýšlet, jelikož ve hře nemáte možnost jednotky vyrábět a nemůžete si dovolit velké ztráty.
Na bojišti neřinčí jen meče, ale zaplňují ho i plameny vrhaných fireballů a mnoho dalších kouzel. V rozmanitém fantasy prostředí narazíte na podivné bojovníky a monstra, obzvláště v řadách sil Chaosu. Nejdůležitější jsou však hrdinové se speciálními schopnostmi a sílou za desítky obyčejných jednotek.
Do taktických rozhodnutí vás hra nutí i při volbě vylepšení, léčení a nákupu jednotek nebo různých bonusů, které jsou k dostání ve spřátelených městech. Pokud máte chuť na výbornou taktickou bitvu ve stylu Total War a přimhouříte oči nad občas chaotickou situací na bojišti a vysokými HW nároky, můžeme Warhammer: Mark of Chaos doporučit.

Hodnocení: ****
Výhody: grafické zpracování a působivá atmosféra bitev, vylepšování jednotek, použití taktiky, mnoho různých bojovníků, možnost upravovat vzhled hrdinů
Nevýhody: vysoké hardwarové nároky, bitvy jsou občas nepřehledné, nevyrovnaná obtížnost
Výrobce: Black Hole
Website: www.markofchaos.com