Mobil

Sdílej
 

TELEFON

Sony Ericsson Z710i


Nový mobilní telefon firmy Sony Ericsson nese označení Z710i. Co se za ním skrývá? Dobře vybavené véčko za slušnou cenu, které na první pohled sice působí obyčejně, ale po bližším ohledání jsou krásně vidět jeho propracované detaily. Z klíčových vlastností konstrukce je nutno zmínit nízkou hmotnost a malé rozměry (101 g a 88 x 48 x 25 mm).
Pochvalu si zaslouží kvalitní zpracování klávesnice, a hlavně kloubu – Achillovy paty každého véčka.
Mobilní telefon má lehce nadstandardní sestavu displejů. Vnější je monochromatický, vnitřní zobrazí 262 000 barev při rozlišení 176 x 220 ob na ploše 29 x 36 mm. Z dalších parádiček potěší dvoumegapixelový foťák (bohužel bez krytky a autofokusu), technologie pro připojení k internetu (GPRS a EDGE, obojí třídy 10) a k jiným přístrojům (třeba bluetooth a infraport). Nelze se nezmínit o FM rádiu a přehrávači MP3, na jejichž uložení sice v telefonu máte pouze 20 MB, ale paměť lze rozšířit kartami Memory Stick Micro.

*** 1/2
Výrobce: Sony Ericsson
Web: www.sonyericsson.cz Cena: asi 6500 Kč

+ cena, kvalitní zpracování
– klasická výbava



JAVA

Star Wars: Battle for the Republic

Battle for the Republic je arkádově pojatá strategická hra z prostředí legendární filmové série Hvězdné války. Do ruky dostáváte vesmírné loďstvo Povstalců, nebo Impéria. Starat se nebudete pouze o bojové loďstvo, ale i o transporty, štíty a hrdiny známé ze základního příběhu popisovaného ve filmech. Hra má i multiplayerový mód.

****
Výrobce: Amplified Games
Web: www.playmobil.cz Cena: 79 Kč

+ známé prostředí Hvězdných válek
– jednoduché


PTÁTE SE

Jaký je rozdíl mezi iTap a T9, slovníky urychlujícími psaní SMS?

Každý z těchto predikčních slovníků vyvíjejí jiné firmy – iTap Motorola a T9 firma Tegic –, které je poskytují téměř všem ostatním výrobcům mobilních telefonů. Slova ze slovníků se vybírají odlišným způsobem. U T9 je třeba nejprve naťukat stejný počet písmen, jako má hledané slovo, a pak teprve si z možností vybrat to správné. Systém iTap výběr omezí po stisknutí každého písmene; může tak slovo dokončit po napsání třeba jen poloviny znaků. V testech s češtinou je o něco rychlejší T9.

Honza, 13 let