Trackmania: United

Sdílej
 

PC závodní arkáda

Závodní arkádu Trackmania není třeba dlouze představovat. Nerozbitná auta s jednoduchým ovládáním, záludné tratě, na kterých bojujete o každou setinu sekundy, a také možnost si vytvářet vlastní závodní okruhy nadchla tisíce hráčů. Úspěchu pomohlo i vydání bezplatné Trackmania: Nations. Za United však již musíme zaplatit.
Trackmania: United obsahuje tři herní módy, známé z předchozích dílů. Klasický Race, v němž se snažíte pokořit časové limity a získat jednu z medailí. Postupně se tak prokousáváte ke stále obtížnějším závodům a odemykáte si nová prostředí. Zajezdíte si na známém stadionu, na ostrově, v poušti, v přístavu a v několika dalších lokacích. V každé budete mít k dispozici jiné auto. Lokací a tratí je hodně, ale značná část z nich je převzata z minulých dílů série a stejné zůstaly také automobily.
Druhý herní mód je Platform. Zde není hlavním nepřítelem čas, ale záludnost cest. Úkolem je projet s co nejmenším počtem restartů závodu. Stavbou tratí se pak můžete pobavit v módu Puzzle.
Jak vidíte, nový a placený díl Trackmanie nepřináší nic extra nového a je to spíše povedený souhrn předchozích vydání. Avšak stále si zachovává geniální hratelnost. Své nejlepší časy můžete zasílat do světových žebříčků, účastnit se on-line závodů nebo třeba stavět vlastní vypečené tratě. Trackmania: United doporučujeme.

Hodnocení: ****1/2
+ geniální hratelnost, tisíce tratí na internetu, obrovská komunita hráčů a světové žebříčky nejlepších časů
- málo novinek proti předchozím dílům
Výrobce: Nadeo
Web: www.trackmaniaunited.com