Milí přátelé,

Sdílej
 

jestliže čtete ABC pravidelně, asi si vzpomenete, že v prvním letošním čísle jsme otiskli Mourrisonův komiks na celou jednu stranu, a ne jenom na půl, jak tomu bylo každé dva týdny od roku 2002, kdy tenhle seriál vznikl. Upozornili jsme na to sice v obsahu, ale myslím, že by bylo dobré připojit ještě několik podrobností.
Za to, že Mourrison má v ábíčku nyní celou stranu, vlastně „můžete“ vy, protože jste si už dlouho přáli, abychom mu dali víc prostoru. S Lukášem Fibrichem jsme přemýšleli: 1. Pustíme Mourrisona na větší plochu? 2. A pokud ano, bude se mu to zamlouvat?
(Popravdě: o tom jsme vůbec nepochybovali, protože tenhle kocour se strašně rád převádí). 3. Kolik místa mu pak poskytnout?
Teď už můžu říct, že nejdřív se do toho Lukášovi moc nechtělo. Za těch pět let, co Mourrisona kreslí, si zvykl na půl stránky. Znáte to sami: když si na něco zvyknete, musíte vyvinout značné úsilí, abyste to změnili, protože mnohem pohodlnější je neměnit vůbec nic. Jenže jak se říká: změna je život! A tak Lukáš jednoho dne přišel s návrhem, že by od ledna 2007 kreslil komiks na celou stránku. Budeme přece slavit velké narozeniny ábíčka (50) i malé Mourrisona (5) a tohle by byl dárek pro všechny jeho příznivce. Plníme tedy další z vašich přání a těšíme se na vaše ohlasy, nápady i otázky na adrese: mourrison@iabc.cz.

P. S. Komiks nyní hledejte vždy na poslední straně vystřihovánek!