Rainbow Six Vegas

Sdílej
 

HRA ČÍSLA

konzole, PC taktická FPS

Loni dal Rainbow Six Lockdown sbohem většině taktických prvků hry, tolik charakteristických pro tuto sérii. Proměnil Rainbow Six v téměř „doomovskou“ a nepříliš úspěšnou FPS bitku. Rainbow Six Vegas však znovu vynáší sérii do hvězdných výšin a dělá z ní hitový titul. A to i přesto, že se nerozhodl vrátit ke složitému plánování protiteroristických akcí a stále se drží zjednodušeného principu hraní. Ten zde, na rozdíl od Lockdown, funguje a je neuvěřitelně zábavný.
Kromě skvělého designu map kampaně tu jsou dvě zásadní novinky, které k dobré hratelnosti přispívají. Pro mnohé z vás bude šokující regenerace zdraví, která je podobná jako ve Splinter Cell Double Agent: stačí se na chvíli schovat mimo palbu nepřítele a jste jako rybička. Je to sice dost nereálný způsob uzdravení, ale výborně se kloubí s novým systémem krytí a tuhým AI. Pokud se přitisknete ke stěně, můžete ze svého krytu vykukovat a třeba i střílet naslepo, což vám poskytne čas pro regeneraci zdraví. Mimoto jsou teroristé, ovládaní umělou inteligencí, vychytralými protivníky a rozhodně nedají svou kůži zadarmo.
Rainbow Six Vegas je celkově vyvážená, a hlavně strhující taktická akce, kterou si užijete. Tedy pokud máte opravdu silný počítač či ji hrajete na konzoli. Hardwarové nároky pro PC jsou naší nejvážnější námitkou. Jinak vřele doporučujeme.

***

+
neopakovatelná a strhující atmosféra akcí, grafické zpracování, jednoduché ovládání, systém krytí a uzdravování, výborný design map


vysoké HW nároky, spolubojovníci jsou někdy až moc dobří, slabší první mise v Mexiku

Výrobce: UbiSoft
Web: www.rainbowsixgame.com