Mobil

Sdílej
 

Nokia N93

Jeden z posledních kousků nejluxusnější série společnosti Nokia je už od pohledu nabitý nejnovějšími technologiemi. Ty se ovšem nedostanou do malé krabičky, a tak patří véčko N93 mezi největší a nejtěžší telefony na trhu (119 x 56 x 28 mm, 180 g). Kéž by to byl ten největší problém, za N93 totiž v obchodě vysázíte přes dvacet tisíc.
N93 má dva klouby umožňující rozevírání a natočení displeje do stran. Vybrat si tak můžete jeden ze čtyř módů: zavřený, otevřený, zavřený s odklopeným displejem a otevřený s odklopeným displejem.
Mobil má dva displeje s výbornými parametry. Hlavní displej má rozlišení 240 x 320 ob a 262 tisíc barev a velikost 37 x 44 mm. Vnější displej pak 128 x 36 ob při velikosti 27 x 8 mm a 65 tisíc barev. Použitý Symbian S60 3rd Edition je už prověřený operační systém. Vnitřní paměť telefonu má kapacitu 50 MB a je rozšiřitelná paměťovou kartou miniSD. Paměť využijete při fotografování výborným 3,6Mpx foťákem, který umí až trojnásobný optický zoom a autofocus, nebo na přehrávání MP3. Z datových technologií umí N93 všechno, co vás napadne.
GPRS a EDGE třídy 11, Bluetooth, IrDa, Wi-Fi atd.
Zkrátka hračka pěkná, ale za tu cenu? Tolik přece teď stojí notebooky!

***

+ výborné fotky i video
– příliš drahé




Výrobce: Nokia
Web: www.nokia.cz
Cena: zhruba 20 000 Kč

ZAJÍMAVOST


Fotky z mobilu


Společnost Nokia rozjela novou službu XpressPrint pro vyvolávání fotografií z vašeho telefonu. Vše je navíc velmi jednoduché – vyberete fotografie a jejich formát (od obyčejných fotografií přes hrníčky s potiskem a puzzle až po kalendáře), vyplníte adresu doručení, zaplatíte (platební kartou či fakturou) a tradá, objednávka je na cestě! Společnost CeWeColor, která službu pro firmu Nokia zajišťuje, se dušuje, že zakázky vyřizuje do dvou dnů!

Dotazy posílejte na lezak@ringier.cz, jako předmět napište MOBIL



Worms: New Edition


JAVA


Navzájem se vraždící červíci – při vydání prvního dílu to vypadalo jako nejztřeštěnější nápad. Dnes jsou takovou samozřejmostí, že by si bez nich nedovedl herní historii snad nikdo představit. Hra Worms: New Edition nám přináší červy zpátky se spoustou novinek, mezi kterými vyniká multiplayer až pro čtyři hráče a samozřejmě spousta nových zbraní.

***

+ tuny nekončící zábavy
– nic originálního

****

Výrobce: TelcoGames
Web: www.playmobil.cz
Cena: 79 Kč

Honza Binder


PTÁTE SE

Jak si mohu změnit operátora a ponechat si své stávající číslo?
David Rýnský, Přerov


V případě, že se rozhodnete změnit operátora, nic vám nebrání. Prakticky jedinou podmínkou je nebýt vázán smlouvou. Pokud ano, musíte ji doplatit. Konkrétní proces změny operátora je z vaší strany jednoduchý. Stačí si nového operátora vybrat a na jeho webové stránce (pouze u společností Vodafone a T-Mobile) vyplnit formulář, případně vše zařídit v prodejně. Obratem dostanete číslo objednávky, s tímto číslem už stačí jen zavolat na zákaznickou linku stávajícího operátora. Ten zkontroluje, zda k němu nemáte nějaké závazky, zašle potvrzovací SMS zprávu a hurá, jste u konkurence.


MŮJ NÁZOR

Tomáš, 15 let


ABC čtu pravidelně a tuhle stránku nikdy nevynechám, i když zrovna netoužím po novém mobilu. Je ale zajímavé vědět, co se v tomhle oboru děje. A rubrika Mobil mi poskytuje perfektní servis.