Jade Empire: Special Edition

Sdílej
 

PC akční RPG
Jsou to již dva roky, co Jade Empire zaútočil na konzole Xbox a okouzlil davy hráčů. Teď se chystá vylepšenou verzí Jade Empire: Special Edition obšťastnit také majitele PC. Jak nejlépe tohle akční RPG popsat? Vezměte scény z akčních filmů o kung-fu, proložte to výborným příběhem a vytvořte svět na základě čínské mytologie. Přesně to je Jade Empire.
Jako hráč začínáte ve škole bojových umění. Tu později přepadnou banditi a unesou učitele a rádce Mistra Li. Odtud se začíná příběh košatě rozvíjet. Zavede vás na mnoho křižovatek, kde se budete muset rozhodnout, zda budete ctít spíše síly dobra, či zla. Záleží jen na vás. Vaším postojem budou ovlivněny také stovky NPC postav, se kterými lze mluvit a získávat od nich mnoho různých informací a questů.
V Jade Empire jde také o bojové umění. Využíváte rozdílné styly a postavu - i její celkové schopnosti a vlastnosti - v nich dále rozvíjíte. Souboje jsou akční a přenos ovládání z konzole na PC se až na pár drobností vydařilo.
Special Edition nepřinesla proti konzolové verzi nijak revoluční změny. Avšak stále to je působivé RPG s originálními prvky bojových umění a čínské mytologie. Pokud jste Jade Empire nedohráli na Xboxu, doporučujme pustit se do čínského dobrodružství na PC.

Hodnocení: ****1/2
Výhody: rozlehlý svět se stovkami NPC postav, úžasná atmosféra, nové styly boje, kvalitní a rozvětvený příběh, volnost v rozhodování, vylepšování postavy
Nevýhody: málo novinek proti Xbox verzi, souboje jsou velmi zjednodušené
Výrobce: BioWare
Web: http://jade.bioware.com/pc/