Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific

Sdílej
 

PC simulátor

Ponorkové simulátory mohou leckomu připadat jako nudné hry. Ne však těm, kteří v Silent Hunter 3 zakusili atmosféru útoků na konvoje lodí a třeba následnou odplatu torpédoborců, které se je snažily zničit hlubinnými pumami. Stejně působivé podvodní dobrodružství nabízí pokračování Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific, se kterým se přesuneme do vod Tichého oceánu a budeme v amerických ponorkách potápět japonské lodě.
Oproti předchůdci v něm naleznete několik vylepšení a změn. Byl přepracován management posádky, jež je rozdělena do tří směn. V podstatě se o ni nemusíte již starat ani nemusíte přesouvat námořníky, jako tomu bylo v SH3. Avšak s posádkou se moc nesžijete.
Změněn byl také systém oprav ponorky a dobře se povedlo nasimulovat vliv poškození na její plavbu. Díky detailní grafice vás potěší také viditelná poškození nepřátelských lodí, které při potápění vypouštějí záchranné čluny.
Líbily se nám některé zajímavé úkoly v misích a generované kampani. Kromě klasického hlídkování budete například vysazovat agenta, provádět špionážní fotografování nebo zachraňovat sestřelené piloty. Silent Hunter 4 není výrazně lepší než jeho předchůdce, přesto jde o unikátní a působivý herní zážitek.

Hodnocení: ****1/2
Výhody: dynamická kampaň, atmosféra, grafické zpracování (zejména vody), nový model poškození lodí i ponorek, multiplayer, široké možnosti nastavení obtížnosti, zrychlení času až 8192x
Nevýhody: není o moc lepší než jeho předchůdce, vysoké HW nároky
Výrobce: Ubisoft
Web: http://silenthunter4.us.ubi.com
Fan web: www.subsim.com, www.jeriusweb.ic.cz