Interstate´82

Sdílej
 
V roce 1976 jste se bez auta s kanonem na střeše a kulometem v nárazníku nemohli obejít. A co teprve v roce 1982! Ozbrojte své vozy, vyrážíme do boje.

Že jste nikdy neslyšeli o tom, že by se v roce 1976 jezdilo s kanonem na střeše? Pokud jste nehráli Interstate 76, je to pochopitelné. Ale v alternativním světě této hry byla pořádná výzbroj nutná. Interstate 82 je pokračováním příběhu ze sedmdesátých let, odehrává se stejně jako první díl ve společnosti, kde bez vyzbrojeného auta nevyřešíte žádný problém. Padouši i klaďasové jezdí v amerických bourácích, nacpaných zbraněmi od předního nárazníku po brzdové světlo.

Ztracený Champion

V Interstate hrají hlavní roli auta, obrovské množství různých a velice nebezpečných aut. Náš hrdina, rozložitý černoch Taurus, je ostříleným řidičem takovýchto vozů. Od skončení bojů v roce 1976 se držel od bitevních automobilů dál. Po šesti letech jej požádala o pomoc sestra jeho starého parťáka Championa. Champion totiž zmizel a je potřeba zjistit, co se s ním stalo. Takhle začíná vaše putování plné nekončících honiček s auty, která mají nejblíže k tankům.

Pěšky i v autě

Co se hrajeAutomobilů je v této hře opravdu hodně, ale nejste odkázáni jen na volant, pedály a spouště zbraní. Můžete z auta vystoupit a bojovat pěšmo. To však není vzhledem k vaší výzbroji (jedna pistole) moc dobrý nápad. Ovšem vyskočíte-li ze zničeného vozu, zachráníte si život. Když najdete opuštěné auto, dojdete si pro něj, a uvidíte-li někde stát nepřátelské auto (a podaří se vám do něj naskočit), je také vaše. Vozidla tedy získáváte v průběhu misí, výzbroj si ale musíte koupit. Před každým úkolem můžete svůj stroj vyzbrojit, jak je vám libo (pokud na to ovšem máte). Peníze na nákup vybavení získáváte za zničení soupeřů - čím více vybuchlých aut, tím více peněz. Jednotlivé vozy mají různě velký úložný prostor. Na dodávku naskládáte spoustu zbraní, obložíte ji štíty, ale nepojede vám stejně rychle jako sporťák s jedním dělem na střeše. Kromě výzbroje můžete vylepšovat i jízdní vlastnosti svého stroje, takže nakonec i z té dodávky vyždímáte slušnou rychlost. S auty se nemá cenu příliš piplat - nikdy nevíte, s jakým vozem skončíte.

Je to zábava

Všem misím předcházejí animované sekvence, které dávají všemu zuřivému ježdění smysl a dějově propojují celou hru. Z příběhu vychází i náplň vašich úkolů - nemusíte totiž vždycky všechny zničit. Grafické zpracování je pěkné, jen se mi zdálo trochu strohé. Kdybychom chtěli o této hře napsat něco, co ji charakterizuje, tak by to znělo asi takhle: Interstate 82 vás občas strašlivě rozzuří, protože tu zatracenou misi prostě nejde dokončit a uložit si pozici taky ne. Ale přesto to budete zkoušet pořád znovu. Tahle hra je pořádně zábavná a nepustí vás. Ono se to nakonec povede. Co se hraje Co se hraje Co se hraje

CHEATY

K aktivaci cheatů stiskněte během hry klávesu ESCAPE, pak napište cheat a znovu stiskněte ESCAPE. CUDDLE - vaše auto je nezničitelné HUGS - auta vašich přátel jsou nezničitelná CARESS - doplní munici na maximum IMLAME - přeskočí misi KISS - zničí vozidlo zaměřené radarem LOVE - zničí všechny nepřátele na radaru SYRUP - zastaví všechna auta řízená počítačem MRFREEZE - zmrazí počítači čas NUKEME - sebedestrukce V adresáři, kde máte hru nainstalovanou, vytvořte následující prázdné soubory: zz_airlift.cfg - můžete nahrát jakoukoliv misi zz_creditline.cfg - neomezeně peněz