Robotický dinosaurus: chodí, slyší, cítí…

Sdílej
 

Perex: Firma Ugobe na Mezinárodním veletrhu hraček v Norimberku uvedla na trh neobyčejnou, a především neobyčejně inteligentní hračku: robotického dinosaura Plea, týden staré mládě prehistorického Camarasaura.

Pleo chodí, slyší a cítí. Pokročilý operační systém ("LifeOS") s více než 50 algoritmy napodobujícími přirozené reakce a emoce mu dovoluje odpovídat na podněty širokou škálou reakcí.
Zvládne toho však ještě mnohem víc, však se také na jeho vývoji pracovalo přes pět let. Je vybaven více než čtyřiceti senzory a propracovaným systémem pohyblivosti, takže se hýbe naprosto přirozeně. Je dost chytrý na to, aby rozpoznal hranu stolu a zastavil se před ní nebo aby se po probuzení protáhl. Pleova umělá inteligence udělá podle péče, které se mu dostane, z každého dinosaura osobnost. Dá majiteli vědět, jak se který den cítí. Projevuje radost i smutek, vztek i strach. Umí taky zívat, vzdychat, větřit, čmuchat, chrápat, kašlat, škytat, kýchat a plakat, když je smutný a strádá nedostatkem péče.
Cena:
Začne se prodávat o prázdninách a nebude to žádná láce – 199 dolarů. Již přes 18 milionů lidí si jej objednalo.
Doplňky:
Pleo se bude učit a přizpůsobí se chování své rodiny, bude si zvykat na pravidelně opakované podněty. K dostání budou i různé softwary, které změní povahu dinosaura podle přání majitele. Výrobce doufá, že časem se vývoj softwaru nejen pro Plea, ale i všechny uměle inteligentní hračky stane trendem.
Tip redakce: Co dodat, Pleo nemá chybu. Už se těšíme, až bude na internetu k dostání. Podívejte se na www.ugobe.com/pleo!

Výzva: Máte tip na zajímavou hračku? Pošlete jej na svejdova@ringier.cz a do předmětu uveďte TIP.