Spider-Man 3

Sdílej
 

konzole, PC akční adventura

Hodnocení filmu Spider-Man 3 není jednoznačné. Někdo považuje třetí díl za nejpovedenější, jiní ho odsuzují za přeplácanost. U hry je tomu však jinak. Je skvělá a nebojíme se ji nazvat jednou z nejlepších her podle filmové předlohy.
Líbí se nám především svým volným světem ve stylu GTA. Před vámi leží nejznámější čtvrť New Yorku Manhattan, mezi jejímiž domy se pohybujete jako správný Spiderman – pohupováním se na vystřelených pavoučích vláknech, běháním a lezením po svislých stěnách. Dlouho nám trvalo, než jsme se tohoto unikátního způsobu pohybu nabažili a začali se zajímat o plnění úkolů.
Zde hra opět boduje. Úkoly nejsou tvrdě tlačeny filmovým příběhem. Naopak, příběhů je několik. Navíc lze plnit desítky postranních misí. Většina z úkolů spočívá ve sbírání předmětů, zachraňování lidí, deaktivaci bomb a samozřejmě mlácení zloduchů.
Spiderman dokáže vytvářet povedená, a hlavně účinná bojová komba, která vám během hry postupně přibývají. Budete potěšeni objevováním nových způsobů boje a schopností pavoučího muže. Pokud u PC verze překousnete vysoké hardwarové nároky a přivřete oči nad občas nepřehlednou kamerou, budete se bezvadně bavit.

Hodnocení: ****
Výhody: volný svět a spidermanovský způsob pohybu, několik různých příběhů, desítky postranních misí, bojový systém a postupné vylepšování schopností Spidermana
Nevýhody: hardwarové nároky PC verze, nedoladěná kamera
Výrobce: Beenox
Web: www.sm3thegame.com