Cyber bitvy v Brně - Call of Duty 2

Sdílej
 

Výstřely utichly a bitva skončila. Virtuální bojiště ABC turnaje ve hře Call of Duty 2 však nepřineslo žádné oběti. Naopak! Několik úspěšných válečníků si odneslo zajímavé ceny včetně konzole Nintendo Wii.

V brněnské herně AMD PG Cyber Café Velký Špalíček se 28. dubna utkalo celkem dvacet dvoučlenných týmů. Z řady vyrovnaných výsledků vybočovalo několik sehraných dvojic, které pak svedly napínavé finálové bitvy. O jejich urputnosti i o hře pod velkým psychickým tlakem závěrečných bojů nás po finální bitvě přesvědčil i třes rukou Maria Juříka, člena vítězného týmu. Jaký byl jeho nejnapínavější okamžik?

„Bylo jich několik. Například když jsme hráli proti Černému a Kollárovi. Prohrávali jsme myslím o dva nebo tři body, ale vzchopili jsme se, dohnali jsme to a vyhráli. Semifinálem jsme proklouzli lehce 6:0, ale finále už tak snadné nebylo. Hráli jsme v něm proti dvojici Mrkvička-Váňa a byl to opravdu těžký souboj. Zase jsme prohrávali, ale stejně jako ve čtvrtfinále jsme to otočili a nakonec zvítězili 6:4.“

Výsledky

Podrobné výsledky jednotlivých bitev a postup celého turnaje najdete na www.pgcc.cz/pgh.asp?sect=4&e=1292.

Šest nejlepších finalistů a jejich výhry:
/foto 1793 zleva Mancik, Jurik
1. místo Lukáš Mančík (konzole Nintendo Wii)
2. místo Mario Juřík (grafická karta ATI X1950)
/foto1795 zleva vana, mrkvicka
3. místo Matěj Váňa (myš G5 Logitech Laser)
4. místo Mrkvička Petr (gamepad Nostromo n52)
/foto 1797(zleva) hynek fabes
5. místo Tomáš Hynek (gamepad Chillstream)
6. místo Jaroslav Fabeš (MP3 přehrávač AXM-30)

Další válka?

Během tohoto roku uspořádáme ještě několik turnajů. Dostane se také na příznivce strategií. Budeme vás včas informovat na stránkách ABC a vy se těšte na další nelítostné virtuální bitvy!


Mini interview

s Mariem Juříkem, členem vítězného týmu

Co se ti na turnaji nejvíc líbilo?

Bezvadná atmosféra, hráčská komunita a to, že jsem byl v profesionální herně.

Máš nějaký svůj osvědčený trik?

Rád používám trik, který spočívá v tom, že když je položena výbušnina a v okolí nejsou žádní nepřátelé, jdu k ní a zmáčknu tlačítko pro deaktivaci. Tím přilákám nepřátele a vzápětí je z úkrytu sejmu.

Co podle tebe dělá dobrého hráče COD2?

Důležité je najít si zbraň, která vám vyhovuje a pořádně se naučit ji používat. Pak se skill po nějaké době dostaví sám. Dále je velmi důležité naučit se rychle a přesně mířit. Jakmile zvládnete tyto dvě věci, už to jde samo.

Jak často trénuješ COD2 a jaké další hry hraješ?

Trénuju v průměru dvě až tři hodiny denně. Z dalších her to jsou Counter-Strike: Source, Battlefield 2 a GTA: San Andreas. Je toho víc, ale tyto tituly hraji nejčastěji. Těším se na Call of Duty 4. Jsem zvědavý, jestli se vývojářům povede.

Co jiného děláš ve volném čase?

Hraju závodně basketbal, chodím ven s kamarády, koukám na telku a poslouchám muziku.